Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Silbersee in Museum Van Loon

House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee

maandag, 20 juli 2020

Silbersee in Museum Van Loon

House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee

We hadden bijzondere gasten in het museum: de jonge talenten van opera- en muziektheatergezelschap Silbersee namen drie dagen lang alle vertrekken van het museum over voor het opnemen van een film. 

 

Een mooie samenwerking en prachtig om te zien hoe de akoestiek van ons gebouw de operaklanken laat zinderen, hoe de dansers door de gangen zwieren en hoe de portretten aan onze wanden ineens veranderen in publiek. 

 

Samen met cinematograaf Bowie Verschuuren, beeldend kunstenaar Jamel Armand, visual artist en componist Frank van der Steen en onder leiding van artistiek directeur Romain Bischoff ontwikkelden Spr!tzl een filmscenario waarin alle talenten vanuit hun eigen disciplines en kracht de revue passeren. Op 20 juli presenteerde ze House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee.

 

Het schilderachtige Museum Van Loon vormt het decor waarin een museaal verleden en een muzikaal heden van talent van de toekomst samenkomt. In deze lyrische video-performance die aanvoelt als een koortsdroom, laten zij geen kamer van het museum onbespeeld en veranderen de statige portretten aan de wanden van het museum in een aandachtig publiek. House of Spr!tzl - a theatrical film of fevered talents @ Silbersee is een gelaagd audiovisueel document waarin verteller, spoken word artist en inmiddels vaste waarde van Silbersee Guus van der Steen je meeneemt op een multidisciplinaire trip door het House of Spr!tzl.

 

Met deze film geven de talenten die meewerkten aan Silbersee Spr!tzl hun visitekaartje aan je af en vormt zij een warme uitnodiging hen ook in de toekomst te blijven volgen.

 

Silbersee signaleert met Spr!tzl beloftevol nieuw talent en begeleidt hen in hun makersschap op weg naar de toekomst. In dit atelier voor jonge makers worden de disciplines muziek en theater nog verder ontgonnen, uitgediept en verrijkt. De Spr!tzl-makers van afgelopen seizoen waren Jerzy BielskiYung-Tuan Ku and King Sisters

 

 

Creators Spr!tzl '19-’20: 
Jerzy Bielski
In collaboration with Tatiana Rosa and Thomas Brand

Yung-Tuan Ku
In collaboration with Ide van Heiningen and Che-Sheng Wu

King Sisters

 

Co-creators in House of Spr!tzl:
Maxime Abbenhues, Gil ‘the Grid’ Gomes Leal, Giorgio Lepelblad, Arjan Lienaerts, Mees Meeuwsen, Liza Panjoel, Guus van der Steen

 

Artistic team:
Concept, artistic direction: Romain Bischoff
Artistic assistant: Juliette van Ingen
Concept, director of photography, edit & cinematography: Bowie Verschuuren
Visual artist & composer: Frank van der Steen
Visual artist: Jamel Armand
Spoken word artist & text: Guus van der Steen
Costume design: Sarah Nixon
Lights: Jeroen Smith
Sound: Maurits Thiel

 

Production: Björn Van Raaij
Pr-coordination: Dagmar Bokma

 

With many thanks to: Museum Van Loon, Felix Meritis
Funded by: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Melanie