Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Open Tuinen Dagen 2024

Tijdens het derde weekend van juni opent een reeks grachtentuinen, van zowel particulieren als instellingen, de deuren voor het publiek. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het groen dat schuilgaat achter de grachtenpanden zijn de jaarlijkse Open Tuinen Dagen het moment om op ontdekkingsreis te gaan.

 

Als eigenaar van een grachtentuin heb je per definitie een relatie met het verleden. Alles om je heen ademt historie: de huizen, de bomen, de koets- en de tuinhuizen. Hoe bepaal je de koers bij de tuinaanleg? Wat behoud je, wat voeg je toe? Als bezoeker van een grachtentuin kom je in tuinen die eeuwen oud lijken maar toch nieuw zijn, of in tuinen die nieuw lijken maar voortborduren op eeuwenoude elementen. Dat spanningsveld, daar willen we meer van weten en daarom staan de Open Tuinen Dagen in het teken van: nieuw en oud.

 

Grachtentuinen Fonds 
Een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds, beheerd door het Cultuurfonds. Met dit fonds worden Amsterdamse projecten gesteund die openbaar toegang tot groen erfgoed in de hele stad en voor de hele stad mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.  


Openingstijden

Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024

10.00 uur tot 17.00 uur


Tickets

Tickets voor de Open Tuinen Dagen 2024 zijn te bestellen via de online voorverkoop in de webshop van Museum Van Loon t/m 13 juni voor €20,- (excl. servicekosten).

 

Gedurende de Open Tuinen Dagen zijn tickets te verkrijgen bij één van de startadressen aan de deur of via de webshop van Museum Van Loon voor €22,50 (excl. servicekosten).

 

Met een stadspas met groene stip is een bezoek aan de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.

 

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

 

Tour operators en groepen
Wilt u met een groep de Open Tuinen Dagen bezoeken? Neemt u dan contact op via info@museumvanloon.nl.

 

Belangrijke mededelingen

- Vanwege de kwetsbaarheid van de huizen en tuinen zijn honden, kinderwagens, rugzakken en rolkoffers niet toegestaan. Vergezeld van een van deze attributen, zal u de toegang tot de tuinen worden geweigerd. Wij raden u aan alleen een kleine (hand)tas mee te nemen.

- De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

- De particuliere tuinen zijn veelal alleen te bereiken via het huis. De bezoekers lopen daar 'als gast' doorheen. Wij vragen u om de woonhuizen met respect te betreden en met inachtneming van de bewoners. Dit betekent in elk geval niet fotograferen in de interieurs.

- Door de kwetsbaarheid van sommige tuinen kan het voorkomen dat een tuin tijdelijk vol is en er geen nieuwe bezoekers naar binnen mogen. U zult dan buiten moeten wachten. Aangeraden wordt om eerst een andere tuin te bezoeken en op een later tijdstip terug te keren.

- Het Open Tuinen Dagen passe-partout ontvangt u bij een van de startadressen. Dit passe-partout is de toegang tot de tuinen en moet u ten alle tijden bij u dragen. In het passe-partout staan alle adressen met een korte beschrijving van de tuinen. Deze adressen worden niet voortijds bekend gemaakt.

- Uw passe-partout is 3 dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden (met uitgezondering van de tuin van Museum Van Loon).


Startadressen

1. Museum Van Loon, Keizersgracht 672 

2. Huis Willet-Holthuysen, Herengracht 605 

3. Amnesty International, Keizersgracht 177

 

Let op: er kan alleen met PIN betaald worden op de startlocaties.