Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Bijeenkomsten in Museum Van Loon

De sfeervolle eetkamer en salons hebben eeuwenlang dienst gedaan als ontmoetingsplek. Vrienden, familie en hooggeplaatste personen kwamen langs voor een praatje of een drankje. Dit open karakter willen wij behouden. Daarom is het mogelijk om de kamers te huren voor een lezing of ontvangst. Ook het koetshuis staat ter beschikking voor jouw evenement.

 

Dineren op een bijzondere locatie in Amsterdam

Sinds 1672 wordt in de eetkamer van het huis gedineerd. Nog steeds kun je deze kamer, met uitzicht op de Keizersgracht, huren om je familie, vrienden of relaties te ontvangen voor een  fraai diner. Maar denk ook zeker aan een bijzonder kerstdiner of borrel geheel in kerstsferen. Ook het koetshuis is beschikbaar voor evenementen. 

 

Rondleiding op maat

Onze ervaren gidsen verzorgen rondleidingen door het museum, zowel tijdens openingstijden als na 17.00 uur. Een rondleiding door het museum is mogelijk voor € 95,- plus € 12,- entree per persoon. Je kunt een rondleiding aanvullen met koffie/thee en een stuk appelschnitt van Patisserie Kuyt in het koetshuis. Reserveren is noodzakelijk via verhuur@museumvanloon.nl


Locatie voor Huwelijken

Sinds 2012 is Museum Van Loon een officiële trouwlocatie. Het is mogelijk om een huwelijksceremonie te organiseren tijdens openingsuren of na 17.00 uur. Graag raden wij je voor de plechtigheid Andréa Schipper aan van Trouwbureau Amsterdam. Je kunt contact opnemen voor meer informatie.

 

Het is helaas niet mogelijk om alleen een trouw fotoshoot te houden in het museum. 

 

Unieke fotoshoot- en video-locatie in Amsterdam: Museum Van Loon

 

Museum Van Loon is te huur als locatie voor fotoshoots of filmopnames. Het museum heeft verschillende prachtige kamers geheel in stijl; zoals de Vogelkamer (met uniek blauw vogeltjes behang), de Schaapjeskamer (een slaapkamer met schaapjes op het behang en beddengoed), de Blauwe Salon, de Rode Slaapkamer en een prachtig trappenhuis met veel daglicht. Natuurlijk kan er ook worden gefotografeerd in onze mooie binnentuin.

 

Beschikbaarheid:

- Ma – Vrij: 9.00u – 17.00u (op deze dagen zijn er bezoekers aanwezig en zal de fotoshoot per kamer plaatsvinden)

- Buiten deze tijden is mogelijk op aanvraag, in het weekend is het niet mogelijk het museum te huren

- Tafels, kledingrekken en stoelen zijn aanwezig. Net als een koelkast, oven en fornuis.

- In het souterrain is een ruimte beschikbaar voor visagie, styling en haar.

- Het is helaas niet mogelijk om een trouw-fotoshoot te houden in het museum.

 

Graag maken wij u erop attent dat u kijkt naar een museale locatie. We kijken graag met u naar de mogelijkheden, maar ons pand en de collectie staan voorop in onze afwegingen. 

 

 

Voor offertes en vragen kun je contact opnemen met verhuur@museumvanloon.nl of 020 624 52 55.