Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Museum Van Loon

Huis, collectie, familie

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een stadspaleis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis toont de welvaart van de stad in de 17e eeuw. Vanaf 1884 woonde de familie Van Loon er. Maurits van Loon stelde het huis in 1973 open voor publiek.

 

Binnen vind je familieportretten, meubilair en interieurs, zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen: de manier waarop een welgestelde Amsterdamse familie leefde. Achter het huis ligt de grootse binnentuin, aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en afgesloten door de imposante gevel van het koetshuis. Een uniek geheel dat je nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum.


Naast de vaste opstelling van huis, tuin en koetshuis organiseert Museum Van Loon tijdelijke tentoonstellingen. De tentoonstellingen hebben telkens een deel van de collectie, het huis of de geschiedenis van de familie Van Loon als vertrekpunt. Ons actuele programma vind je hier.