Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Bezoekersinformatie

Dagelijks geopend van 10-17u

Welkom in Museum Van Loon!

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het huis van de Amsterdamse familie Van Loon. Het huis werd in 1672 voltooid en is sinds 1973 geopend voor het publiek. Dwaal rond door de kamers en kom méér te weten over het pand en zijn bewoners, van de eerste bewoner - de schilder Ferdinand Bol - tot de Van Loons. In Museum Van Loon ontdek je hoe er gewoond en gewerkt werd in de statige panden aan de Amsterdamse grachten. Aan de hand van de kunstcollectie en talloze gebruiksvoorwerpen kom je meer te weten over de geschiedenis van Amsterdam, Amsterdammers en hun verbinding met de rest van de wereld. 

 

* Van 5 april tot en met 7 juli is de tentoonstelling Home and the World te zien in Museum Van Loon. Het werk van 14 hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld is te zien in de verschillende historische vertrekken van het museum. *

Openingstijden

We zijn 7 dagen per week open van 10.00 tot 17.00. 

 

Het museum is gesloten op: 

Koningsdag, 27 april 
24 december vanaf 15u gesloten
Eerste Kerstdag
31 december vanaf 15u gesloten
Nieuwjaarsdag

 

Toegangsprijzen

Volwassenen: € 15,00 
Studenten / CJP: € 12,00 
Groepen vanaf 10 personen: € 12,00 pp 
Kinderen van 6 tot 18 jaar: € 8,50 
Kinderen tot 6 jaar: gratis 
Museumkaart, Stadspas, IAmsterdam City Card, 
Rembrandtpas, ICOM, MBOcard: Gratis

 

In het museum kan alleen met Pin betaald worden.

 

Bezoekersvoorwaarden 

Museumcafé

Even napraten tijdens of na je bezoek? We verwelkomen je graag in ons museumcafé in het koetshuis (en bij mooi weer in de tuin). Geniet van verse koffie, thee en een stuk appeltaart van patisserie Kuyt. Of van een glas wijn of limonade. Je komt gegarandeerd tot rust!

Adres

Museum Van Loon 
Keizersgracht 672 
1017 ET Amsterdam 

 

Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: 

Tram 24, Halte Muntplein (5 minuten lopen)
Metro 52, Halte Vijzelgracht (5 minuten lopen)
Kijk op de website 9292 voor de meest recente informatie en tijden.

 

Makkelijk parkeren met de auto:

Parking Prins & Keizer, ingang aan de Prinsengracht (2 minuten lopen).

 

 

Rondleidingen en groepen

Onze ervaren gidsen (NL / ENG) kunnen uw groep rondleiden door het museum, de tuin en het koetshuis. De rondleiding duurt ca. 50 minuten en kost € 95,- (incl. BTW) plus een geldig kaartje voor het museum per persoon. Een (privé)rondleiding buiten openingstijden behoort ook tot de mogelijkheden. Daarvoor gelden aparte tarieven.
Reserveren voor een rondleiding is noodzakelijk - dan kunnen wij uw gids inplannen - en kan via info@museumvanloon.nl. Informeer vooral ook naar de mogelijkheden om koffie, thee en taart te reserveren!

Toegankelijkheid

Museum Van Loon probeert zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Daarom werken we aan manieren waarop mensen met een beperking het huis, de tuin en het koetshuis ook kunnen bezoeken. Helaas zijn de monumentale panden vanwege de vele trappen, treden en drempels niet goed toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Wil je het museum graag bezoeken, maar ben je minder goed ter been? Neem alsjeblieft contact op voor meer informatie en begeleiding.

 

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

Open Huis is een speciale rondleiding voor mensen met een visuele beperking. In 1,5 uur kun je het grachtenhuis, de tuin en het bijbehorende koetshuis bezoeken. Na een kop koffie of thee ontdek je het huis, hoe de familie Van Loon er woonde en word je langs hoogtepunten uit de bijzondere collectie meubels en schilderijen geleid. Tijdens de rondleiding zijn er voorwerpen uit het museum beschikbaar gesteld, die je mag vasthouden om te bestuderen.

De kosten voor Open Huis zijn €5,- per persoon exclusief de museumentree. Eventuele begeleiders betalen naast de museumentree geen extra kosten. Geleidehonden zijn welkom. 

 

Reserveren:

Reserveren voor Open Huis is mogelijk door te bellen naar 020-6245255 of een email te sturen naar info@museumvanloon.nl 

 

Het is uiteraard ook mogelijk om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Tijdens een eigen bezoek is het helaas niet mogelijk om objecten aan te raken. Museum Van Loon is bezig met de ontwikkeling van een permanent programma voor bezoekers met een visuele beperking.

Cultuur Ferry

Cultuur Ferry is een hop-on-hop-off veerdienst die de mogelijkheid biedt om Amsterdamse musea te verkennen. De veerdienst vaart op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 09:30 tot 17:30 uur en stopt op 7 haltes nabij vele musea en culturele instellingen. De Cultuur Ferry vaart ook langs Museum Van Loon en stopt vrijwel voor de deur. Elke 30 minuten vertrekt er een ferry vanaf het Centraal Station. Tickets kosten €28,–, inclusief een museumgids aan boord, en zijn 24 uur geldig.

 

Let op, het ticket geeft alleen toegang voor de Cultuur Ferry, een tickets voor het museum bestel je online of koop je aan de kassa.

 

Voor meer informatie, bezoek de website van de Cultuurferry.