Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Educatie

Vakmanschap centraal

In vroeger tijden werd een huishouden als in het pand aan de Keizersgracht gerund door personeelsleden. Met hun specifieke kennis en vaardigheden verzorgden en onderhielden zij het huis(houden) en het interieur.

 

De educatieprogramma’s van Museum Van Loon koppelen deze oude werkcultuur en kennis van het huis aan de MBO-opleidingen van nu en de ambachten van de toekomst. Met een hands-on aanpak in een authentieke en kunstzinnige werkomgeving biedt het museum MBO-studenten de praktijksetting voor de aangeleerde vakinhoudelijke theorie binnen de opleiding en zicht op het bredere kader waar hun toekomstige werkveld zich in afspeelt. Dit met aandacht voor de 21ste-eeuwse vaardigheden, die van pas komen bij hun verdere opleiding en loopbaan.

 

Het museum wil hiermee bijdragen aan het levend houden van vakmanschap door te investeren de ontwikkeling ervan. In een tijd waarin een tekort aan vaklieden dreigt te ontstaan is dit zeker geen verspilde moeite. De educatie maakt deel uit van het grotere Platform voor Vakmanschap, een cirkel aan initiatieven dat het museum ontplooit ter ondersteuning van het ambacht. Van het enthousiasmeren van kinderen voor ambacht en vormgeving via de Maakdagen, naar het bijdragen aan de ontwikkeling van de ambachtsman in spé met de educatieprogramma’s tot het gunnen van betaalde opdrachten in het museum aan pas afgestudeerde vaklieden.

 

De educatieprogramma’s kunnen op afspraak door klassen gevolgd worden. Wilt u meer weten, download dan onze brochures onderaan deze pagina. Hierin staan ook de prijzen vermeld. U kunt uw klas aanmelden via info@museumvanloon.nl

 

 

Brochure Een huis dat werkt (stijlleer)

 

Brochure Mode bij Van Loon (mode in het societyleven vanaf 1850)


Brocure Dineren aan de Gracht (gastheerschap)