Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Valentijn bezoekt Museum Van Loon in het programma BinnensteBuiten

vrijdag, 7 mei 2021

Valentijn bezoekt Museum Van Loon in het programma BinnensteBuiten

Architectuurhistoricus Valentijn Carbo was voor het programma BinnensteBuiten op bezoek in het museum. Voor Valentijn een thuiswedstrijd, want zijn eerste baan als conservator was in Museum Van Loon!

 

Valentijn leidt u rond in het museum langs de verschillende vertrekken en vertelt leuke weetjes en verhalen over de voormalige bewoners. 

 

Bekijk de video hier.

 

Over BinnensteBuiten

In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten wordt de kijker dagelijks, op televisie én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis Huis en Interieur, Tuin en Natuur en Eten en Drinken.

 

BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen ter inspiratie en met passie vertellen over hun woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. 

 

Van een duurzaam huis van recycled plastic tot een art nouveau villa; van unieke natuur, een eetbare tuin tot bedreigde vogels; van falafel gemaakt van afval tot waterbuffels. Het programma laat je genieten maar heeft ook aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. 

 

In BinnensteBuiten vertellen bewoners zélf over hun huis of tuin. Daarnaast kent het programma een keur aan experts. Zo reizen culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac en culinair schrijver Nadia Zerouali door het land op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven terwijl hun chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman wekelijks in de keukenstudio een laagdrempelig en betaalbaar gerecht bereiden. Sommelier Lendl Mijnhijmer deelt zijn kennis over wijn en gedistilleerd. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo opent deuren van historisch belangrijke huizen en vertelt over het interieur en de vroegere bewoners. Interieurstylist Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en tuinspecialist Martin Stuger doet dat buiten. Hij tovert een saaie tuin of balkon om tot een groene oase. Boswachter Marieke Schatteleijn of vogelaar Camilla Dreef nemen de kijker wekelijks mee op een verrassende reis door de Nederlandse natuur.