Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Amsterdam Art Weekend

donderdag, 24 november 2016 - zondag, 27 november 2016
10u tot 17u

Amsterdam Art Weekend

24 - 27 november, 10.00 - 17.00 uur
Borderless: In Time

Borderless zal tegelijkertijd plaatsvinden in drie verschillende steden, bij drie verschillende locaties in Amsterdam, Berlijn en New York. Het thema van deze tentoonstellingsserie is het leven zonder grenzen en de uitdagingen van de huidige en vroegere grenzen. Wat deze grenzen definieert, en hoe zij gemaakt zijn worden ter discussie gesteld.

Borderless: In time zal te zien zijn in Museum Van Loon tijdens het Amsterdam Art Weekend (24 - 27 november). Voor deze tentoonstelling heeft de New York Foundation for the Arts (NYFA) 12 visionaire kunstenaars uitgenodigd om te reageren op de vragen over grenzen. De kunstenaars werken in de digitale, electronische en film/media disciplines en zulen tijd-gebaseerde werken tentoonstellen. Met het historische Museum Van Loon als achtergrond, zal 'In Time' een transhistorische kijk geven op de huidige grenzen, en tonen hoe deze grenzen onze toekomst zullen beïnvloeden.

Curator:
David C. Terry
Deelnemende kunstenaars: Orit Ben-Shitrit, Mari Jaye Blanchard, James Case-Leal, Martha Colburn, Eric Corriel, Lisa Crafts, Michael Greathouse, Faith Holland, Noemie Lafrance, Jason Mitcham, Aziz + Cucher

 

 

Zondag 27 november, 12.00-13.30 uur
Sharing Perspectives: Connecting Art's Impact Through History

Op zondag 27 november zullen Lauren Reid en David Terry een interactieve discussie voeren waarin de veranderende rol, de invloed en het potentieel van kunst in onze maatschappij wordt nagegaan. Kunst heeft meerdere doelen gehad: als inspiratie voor spiritueel gedachtegoed, ter documentatie van geschiedenis, als uitdaging van en het overbrengen van schoonheid. The deelnemers zullen hun ideeën over de huidige rol van kunst ter discussie stellen, en vertellen over de momenten waarop kunst hun eigen verwachtingen uitdaagde.  

Deelnemers:

Lauren Reid: Onafhankelijke curator en directrice van de kunstafdeling van het Node Center for Curatorial Studies, Berlijn.
David Terry: Directeur en curator, fondsenwerving en tentoonstellingen bij The New York Foundation for the Arts.
R.S.V.P. info@museumvanloon.nl

 

 

Vrijdag 25 november, 08.30-10.00 uur
'Le musée imaginaire'  Lezing door Jean-Hubert Martin

Oude Kerk, Oudekerksplein 23
Op vrijdag 25 november geeft Jean-Hubert Martin (1944, Straatsburg) een lezing over 'transhistorical curating' in de Oude Kerk. Martin is een van 's werelds meest toonaangevende curatoren. In zijn loopbaan als onder meer directeur van Museum Kunstpalast in Düsseldorf en curator van de legendarische tentoonstelling 'Magiciens de la Terre' (1989) heeft hij bijgedragen aan de verbreding van het begrip hedendaagse kunst.
Vier culturele instellingen, het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, de Oude Kerk, Castrum Peregrini en Museum Van Loon, hebben, samen met Amsterdam Art, de handen ineengeslagen om deze lezing te organiseren. Het 'transhistorische'- het verbinden van heden en verlden - is voor elk van deze instellingen een belangrijk onderwerp. Ze beogen erfgoed te verbinden aan hedendaagse kunst en sociale kwesties, bevragen traditionele kunsthistorische categorisering en ontwikkelen nieuwe inzichten hoe (kunst) objecten betekenis krijgen los van hun oorspronkelijke context.
Meer informatie en tickets: oudekerk.nl