Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Foam in Van Loon IV | Second Skin

vrijdag, 3 juni 2016 - zondag, 18 september 2016

Foam in Van Loon IV | Second Skin

In 2005, 2009 en 2012 stelde Museum Van Loon haar historische kamers open voor Foam. De twee musea bevinden zich tegenover elkaar aan weerszijden van de Keizersgracht. Omdat Foam begin zomer 2016 tijdelijk haar deuren sluit in verband met de inrichting van de grote overzichtstentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective, werken Foam en Museum Van Loon wederom samen. Ditmaal middels de tentoonstelling Second Skin, die een spannende synergie aangaat tussen beide instellingen. In deze tentoonstelling verkennen vijf hedendaagse kunstenaars het menselijk lichaam, door middel van fotografie en film.

In Museum Van Loon hangen van oudsher vele portretten, de meest klassieke vorm van lichamelijke representatie. De vijf kunstenaars kunstenaars; Asger Carlsen (1973, Denemarken), Thomas Mailaender, (1979, Frankrijk), Shai Langen, (1989, Nederland), Manon Wertenbroek (1991, Zwitserland) en Koen Hauser (1972, Nederland), reageren hierop door de representatie van onze fysieke ‘Zelf’ te becommentariëren, bespelen, vervormen en te vervreemden. 

De kunstenaars werpen een nieuw en onverwacht licht op zelfrepresentatie, een thema dat raakt aan de actualiteit van selfies en onze digitale persoonlijkheden op social media. De speelse, ironische, visueel boeiende en gelaagde thematiek van Second Skin is een showcase voor de hedendaagse fotografie en het gebruik van beeldmanipulatie.

 

 

Deelnemende kunstenaars:

Asger Carlsen • Thomas Mailaender • Shai Langen • Manon Wertenbroek • Koen Hauser.

 

Foam in Van Loon from ARTtube on Vimeo.