Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Something Thrown in the Way of the Observer

Bernke Klein Zandvoort

zondag, 28 juni 2015 - zondag, 30 augustus 2015

Something Thrown in the Way of the Observer

Bernke Klein Zandvoort

Een groepstentoonstelling met werk van zes hedendaagse kunstenaars, over hoe alledaagse voorwerpen óns bewegen, georganiseerd door Bernke Klein Zandvoort.

 

Klik hier voor een interview met Bernke Klein Zandvoort.

 

Klein Zandvoort onderzoekt met deze tentoonstelling op welke manieren we worden bewogen door alledaagse voorwerpen. Zelden staan we stil bij hun invloed op ons kijken naar en denken over de wereld. Zes kunstenaars, die allen op verschillende wijze met de thematiek van het alledaags object omgaan, verkennen die invloed met hun werk dat in het bestaande interieur van twee slaapkamers en de bovengang is geïntegreerd. Zo wordt met deze tentoonstelling de vaste collectie, en daarmee het museum zelf, op een andere manier belicht.

 

Bernke Klein Zandvoort is een bijzonder en veelzijdig talent op het gebied van kunst en literatuur. Zo is zij door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Bureau Broedplaatsen als een van de jonge kunstenaars uitverkoren om deel te nemen aan de 3Package Deal – hun succesvolle programma voor talentontwikkeling.

 

Op het initiatief van Philippa van Loon, voorzitter van de Stichting Van Loon, organiseert Museum Van Loon al bijna twintig jaar hedendaagse kunsttentoonstellingen. Zij is opgeleid als beeldend kunstenaar en heeft een grote passie voor hedendaagse kunst. Het bieden van een platform voor talentontwikkeling is een logische nieuwe stap binnen de traditie van het tonen van hedendaagse kunst in Museum Van Loon. 

 

Something Thrown in the Way of the Observer is een kleinschaliger project, en de pilot van Museum Van Loon als projectruimte. Jong talent als Klein Zandvoort krijgt zo de kans om op kleinere schaal te experimenteren met het tonen van hedendaagse kunst in een historisch interieur. 

 

 

Deelnemende kunstenaars

Uta Eisenreich • Paulien Oltheten • Richtje Reinsma • Luuk Schröder • Rosa Sijben • Batia Suter.

 

 

In dit museum vallen geen doden

Zondag 30 augustus om 13.30 uur is er een rondleiding / performance In dit museum vallen geen doden van Paulien Oltheten (in samenwerking met Jasmin Moeller). De rondleiding wordt gevolgd door een toelichting op gehele tentoonstelling door Bernke Klein Zandvoort, curator van 'Something Thrown in the Way of the Observer', om 14:30 uur.

Toegang is gratis, exclusief entree tot het museum
Aanmelden via info@museumvanloon.nl

Deelname is gratis bij entree museum.

De rondleiding is ook op afspraak mogelijk. Meldt u zich dan hier aan.

Rosa Sijben, Stand (werktitel), 2015, foto Emilio Moreno ©