Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Immersion

vrijdag, 4 november 2011 - woensdag, 11 januari 2012

Immersion

Museum Van Loon heeft een geheel eigen plek verworven in de hedendaagse kunst. Vanaf 1996 organiseert het museum tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars. 
Zo is er van 4 november tot 11 januari een tentoonstelling in samenwerking met FOAM en Maison Descartes (het Frans cultureel centrum in Amsterdam) waarbij het werk van drie jonge Franse fotografen, Alexandre Maubert, Justine Pluvinage en Vera Schöpe centraal staat. De kunstenaars zijn alle drie afkomstig van de fotografie opleiding in Arles, de École Nationale Supérieure de la Photographie (ENSP). De drie fotografen vullen elkaar goed aan, inhoudelijk èn beeldend, omdat ze elk op geheel eigen wijze overlappende vraagstukken in hun werk behandelen. Voor Museum Van Loon maken ze nieuw werk in de vorm van ingrepen die zijn geïnspireerd op de historische achtergrond van het huis. 

Alexandre Maubert produceert een video-installatie bestaande uit foto’s en 3D animatie, waarbij hij gebruik maakt van de afbeeldingen van de familie Van Loon. (www.alexandremaubert.com

Justine Pluvinage maakt een geluidsinstallatie waarin ze zich bezint op herinneringen in relatie tot de souvenirs die deel uitmaken van de collectie en alle ‘de keuken’ als ankerpunt hebben. (www.justinepluvinage.com

Véra Schöpe presenteert een projectie en geluidsinstallatie waarin ze reflecteert op identiteit, herinnering en taal. De reisalbums met tekeningen van Pieter van Loon vormen hierbij haar inspiratie. (www.veraschoepe.com)