Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Ronit Porat: Sophiornithidae

donderdag, 23 november 2017 - maandag, 8 januari 2018

Ronit Porat: Sophiornithidae

Ter gelegenheid van de Coalitie Transhistoriciteit met Castrum Peregrini, De Oude Kerk en de Reinwardt Academie presenteert Museum Van Loon een expositie van de Israëlische kunstenaar Ronit Porat (1975).

 

Porat deed dit jaar onderzoek naar de archieven van het huis. Hier vond zij veel exotische vogels, gebruikt ter decoratie van kledingaccessoires. Door gebruik te maken van deze vogels – Sophiornithidae – onderzoekt zij (exotische) vreemdheid en of historische en persoonlijke narratieven visueel naast elkaar kunnen bestaan. De expositie bestaat uit installaties en fotografie waarin archiefmateriaal verwerkt werd.

 

 

Ronit Porat

De Israëlische kunstenares Ronit Porat behaalde haar bachelor in fotografie en digitale media aan het Hadassah College in Jeruzalem. Daarna behaalde ze een master in beeldende kunst aan de Chelsea School of Art and Design in Londen. In haar installaties combineert Porat fotografie met archiefstukken en biografische teksten. Ze onderzoekt periodes en gebieden aan de hand van tastbare dingen die zijn overgebleven of achtergelaten.

 

 

3Package Deal

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen (BBp) hebben in 2016 de 3Package Deal vergroot met vier nieuwe coalities, waaronder de coalitie “Transhistoriciteit”. Deze coalitie wil ‘creative producers’ stimuleren in de ontwikkeling van cross-over activiteiten die verschillende periodes en culturele contexten combineren. De 3Package Deal is een samenwerking waarbij internationaal toptalent uit diverse kunstdisciplines een jaar lang betaalbare woon- en werkruimte en een ontwikkelbudget ontvangt.