Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Tulpen & Violen in Van Loon

UITVERKOCHT

vrijdag, 21 april 2017
20u

Tulpen & Violen in Van Loon

UITVERKOCHT

Op vrijdag 21 april geven drie mucisi van het Nederlands Kamerorkest een intiem concert in Museum Van Loon. Op het programma staan de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach. Het is de tweede keer – na Bach voor de Gracht tijdens Happy Bachdag in 2016 – dat er musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in Museum van Loon spelen.

Het trio van het Nederlands Kamerorkest, dat bestaat uit Lonneke van Straalen (viool), Anna Magdalena den Herder (altviool) en Jan-Bastiaan Neven (cello), speelt op deze bijzondere avond de Goldberg Variaties van Bach in een bewerking voor strijktrio door Dmitry Sitkovetsky. Bach schreef dit beroemde werk in 1740 en vernoemde het naar Johann Gottlieb Goldberg, een toonaangevende klavecinist in die tijd. De mythe rond de variaties is dat ze werden gespeeld door Goldberg voor graaf Kaiserling, een voormalige Russische ambassadeur aan het hof van Saksen. Kaiserling was vaak ziek, met slapeloosheid als gevolg. Goldberg speelde de variaties van Bach voor de graaf om zijn slapeloosheid te verzachten en om hem te vermaken tijdens de kleine uurtjes.

Turkish Tulips
Naast de reguliere collectie toont Museum Van Loon de tentoonstelling Turkish Tulips van de Britse kunstenaar Gavin Turk (1967). Hij presenteert een transhistorische dialoog tussen hedendaagse kunst en de historie van de Amsterdamse familie Van Loon. Familie Van Loon handelde reeds in de zestiende eeuw met het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije). Gavin Turk werd hierdoor geïnspireerd en onderzocht hoe de handelsroute van de tulp vanuit Turkije naar Nederland liep.

Tulpen en violen in Van Loon
vrijdag 21 apr 2017
inloop vanaf 20.00 u, aanvang om 20.30 u

De tickets voor dit concert zijn helaas uitverkocht


Trio van het Nederlands Kamerorkest
Lonneke van Straalen, viool
Anna Magdalena den Herder, altviool
Jan-Bastiaan Neven, cello

BACH
Goldberg Variaties