Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Nationale Museumweek 2017

maandag, 3 april 2017 - zondag, 9 april 2017
10u tot 17u

Nationale Museumweek 2017

De derde Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van maandag 3 tot en met zondag 9 april in ruim 400 Nederlandse musea. Thema van de museumweek is Ons echte Goud waarbij de pronkstukken van Nederlanse musea worden gepresenteerd.

Museum Van Loon schenkt deze week extra aandact aan het zilveren boekbandje van het Liber Amicorum van Hans van Loon en zijn vrouw Anna Ruychaver. Het bijzondere object kon in 2009 worden aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt.

Het boekbandje bevat de eerst bekende verbeelding van het familiewapen van de familie Van Loon. De drie molenijzers op het wapen verwijzen naar het molenrecht dat de familie in de vijftiende eeuw bezat in de plaats Loon op Zand. De twee moorhoofden die verwijzen naar de specerijenhandel. De hoofden tonen aan dat de familie Van Loon al met het Oosten handelde voordat de V.O.C. in 1602 werd opgericht. Het Liber Amicorum is onderdeel van de tentoonstelling Turkish Tulips.

Tijdens de Nationale Museumweek zullen vorstelijke tulpen bloeien in de tuin van Museum Van Loon. De tulpen hebben namen als 'Princes Irene', 'Orange Princess' en 'Queen of Night'. Ook in andere tuinen, parken en pleinen bloeien tulpen tijdens het jaarlijkse Tulp Festival.

Meer informatie over de Museumweek
Meer informatie over het zilveren boekbandje