Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Concert in de Blauwe Salon: "Winterreise" van Schubert

uitverkocht

zondag, 13 november 2016
16u

Concert in de Blauwe Salon: "Winterreise" van Schubert

uitverkocht

Tegen het einde van zijn korte leven componeerde Franz Schubert “Winterreise”, een cyclus van vierentwintig liederen voor stem en piano. Hij schreef deze liederencyclus op de gedichten van Wilhelm Müller in 1827. Op 13 november zulolen Nico Sevenhuysen (bariton) en Ruud van Odenhoven (piano) de "Winterreise" ten gehore brengen in de Blauwe Salon van Museum Van Loon.

aanvang: 16.00 uur
kaarten voor deze voorstelling zijn helaas uitverkocht!

Nico Sevenhuysen (zang)

Nico Sevenhuysen studeerde zang aan het Conservatorium te Utrecht en aan het Sweelinck Conservatorium bij Udo Reinemann. Na zijn studie heeft hij een jaar aan de Mozart Academie in Kraków gestudeerd bij Kerstin Meyer en Eva Blahova. Hij heeft cursussen en masterclasses gevolgd bij o.a. Daniel Ferro (docent Juillard School of Music, NY), Mikael Eliasen, Joan Patinaude (docent Curtis Institute of Music, Philadelphia), Susan Webb (coach bij the Met) en Richard Miller (Mozarteum, Salzburg).
Nico Sevenhuysen werkte mee aan internationaal bekende festivals in Europa meegewerkt zoals de Maggio Musicale, Florence; Osterfestspiele, Salzburg; Summer Festival, Prague; Opera Lirica, Orvieto en Festival d’Auvers-sur-Oise.
Op dit moment zingt hij als solist bij diverse koren, in oratoria en geeft hij regelmatig recitals. Vorig jaar is zijn CD “Abendrot” uitgekomen m.m.v. Isa de la Fontaine. Dit jaar neemt hij een nieuwe CD op, waar Die Winterreise een onderdeel van is.

 

Ruud van Odenhoven (piano)
Ruud van Odenhoven studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Hans Dercksen. Reeds tijdens zijn studie groeide zijn belangstelling voor begeleiden. Met name in de jaren ’80 en ’90 begeleidde hij vele liederen-recitals, onder meer voor de Vrienden van het Lied, in de Vereeniging te Nijmegen en in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 1990 behoorden hij en de alt/mezzo Corrie Pronk tot de finalisten in het Elly Ameling Concours.
De laatste jaren speelt Ruud van Odenhoven vaak met instrumentalisten en vocalisten in uiteenlopende bezetting. Zo is hij sinds 1999 de pianist van het Gordion Ensemble dat zich op dit moment vooral concentreert op pianotrio’s en pianokwartetten. Ook hebben ze de soundtrack verzorgd voor de korte film “Walking Home” van Oliver Krimpas. Met de fagottist Jonathan Reeder vormt hij sinds 2006 een duo. Hun repertoire bestaat uit Franse, Nederlandse en Amerikaanse muziek.