Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Onthulling nieuw portret van H.E. mevrouw mr. Martine van Loon - Labouchere

donderdag, 27 oktober 2016
13u tot 14u

Onthulling nieuw portret van H.E. mevrouw mr. Martine van Loon - Labouchere

Museum Van Loon huist meer dan 150 portretten van de familie Van Loon. Het eerste portret dateert uit de zeventiende eeuw en sindsdien zijn familieleden geportretteerd door beroemde portrettisten uit binnen- en buitenland. Portretten van o.a. Jan Miense Molenaer, Nicolaes Maes, Johann Friedrich Tischbein, Thérèse Schwartze en Philipp de Laszlo zijn te bezichtigen in het museum.

Dit jaar zal er een nieuw werk worden toegevoegd aan deze grote portretcollectie. Sam Drukker maakte een portret van H.E. mevrouw mr. Martine van Loon – Labouchere ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag. Dit portret zal in de blauwe salon komen te hangen, naast het portret van professor jonkheer Maurits van Loon (1923-2006). Het portret van Maurits van Loon werd in 1987 vervaardigd door Hans Bayens. In 2016 vieren we tevens het 600-jarig bestaan van het geslacht Van Loon, dat voor het eerst in 1416 vermeld werd.

De opdracht aan Sam Drukker werd mogelijk gemaakt door onze jongerencirkel, Van Loon 100. Deze club van bijna 300 jonge donateurs in de leeftijd 25 – 35 jaar, werd opgericht in 2006 en is daarmee de oudste museum-jongerenclub van Nederland. Dankzij hun jaarlijkse steun kunnen aankopen & restauraties in het museum worden mogelijk gemaakt.

De onthulling van het nieuwe portret op donderdag 27 oktober maakt deel uit van het ‘Het weekend van het Portret 2016’. Dit weekend is de start van de competitie voor de Nederlandse Portretprijs.


Het weekend van het Portret vindt plaats op 28, 29 en 30 oktober in Loods 6 te Amsterdam.
Meer informatie over het weekend en de Nederlandse Portretprijs: portretprijs.nl