Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Verhalen uit Frankrijk - Muziek in het Zeven Bruggenkwartier

donderdag, 29 september 2016

Verhalen uit Frankrijk - Muziek in het Zeven Bruggenkwartier

Op donderdag 29 september zal Museum Van Loon de setting vormen voor een avond met Franse muziek, wijn en bijzondere verhalen.

In het koetshuis zal Carsten Schmidt u meenemen naar de glorietijd van de Franse Barok op het klavecimbel. De klavecinist zal zowel muziek van Rameau spelen, als van verassende onbekende componisten. Het is een interactief optreden, waarbij Carsten Schmidt vertelt over de werken en uw vragen beantwoordt.

In de Blauwe Salon zal de beroemde bundel Contes du jour et de la nuit van Guy de Maupassant worden voorgelezen. Het zijn verhalen waarin zijn ironische kijk op de mensheid de boventoon voert. Mattijs van de Woerd zal één van deze verhalen voorlezen.

De meeslepende Sonate voor harp, fluit en altviool van Claude Debussy zal ten uitvoer worden gebracht door Sandrine Chatron, Ásdís Valdimarsdóttir en Juliette Hurel.

Donderdag 29 september, 20.00 uur
Kaarten à €20,- te koop via: klassiekemuziek.nl

Carsten Schmidt, klavecimbel
Mattijs van de Woerd, verteller
Sandrine Chatron, harp
Ásdís Valdimarsdóttir, altviool
Juliette Hurel, fluit

 
Verhalen uit Frankrijk is onderdeel van het festival Muziek in het Zeven Bruggenkwartier . Van zondag 25 september t/m zaterdag 1 oktober 2016 presenteert het Erard Ensemble de vijfde editie van dit kleine festival waarin muziek wordt uitgevoerd op uiteenlopende historische locaties rondom het Zeven Bruggenkwartier. Meer informatie: zevenbruggenfestival.nl