Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Opera in de Grachtentuin: Bastien & Bastienne BinnensteBuiten

dinsdag, 16 augustus 2016 - zondag, 21 augustus 2016

Opera in de Grachtentuin: Bastien & Bastienne BinnensteBuiten

Tussen 1763 en 1766 reisde Mozart samen met zijn vader Leopold en zijn zuster Nannerl door de lage landen. Zij gaven ook concerten in Amsterdam. In 2016 is dit precies 250 jaar geleden. Reden voor een Mozart feestje! Daarom is dit jaar is gekozen voor het eerste operaatje van Mozart, Bastien und Bastienne, een klassieke eenakter. Mozart componeerde het stuk toen hij slechts twaalf jaar oud was.

Opera op Zak maakt van deze eenakter een nieuwe versie die helemaal in het teken staat van jong talent. Wij plaatsen de opera van de jonge Mozart in een hedendaags kader. Speciaal voor deze voorstelling wordt door Jeroen Sarphati een gloednieuwe Nederlandse hertaling gemaakt van het libretto. Elsina Jansen verzorgt de regie.

Synopsis: Een jonge componist en zijn leraar zitten samen achter de piano, er wordt gewerkt aan een opera: Een tenor en een sopraan zingen keurig en treurig over hun liefdesproblemen en een wat mysterieus brabbelende bariton brengt ze bij elkaar. Eind goed al goed, opera klaar. Maar de jongen is ontevreden: dit is niet wat hij wil vertellen. Hij wil zich niet als een kind aan de regels houden. Weg met die structuur, weg van de gebaande paden… Hij wil chaos en emotie. Zijn fantasie keert het stuk helemaal binnenstebuiten.

Speeldata                               16 augustus, première 19:30 uur ( €35,- )  
                                              17 t/m 21 augustus dagelijks om 17.00 en 19.30 uur

Solisten:                                 Maurice Rommers (Bastien), Ginette Puylaert (Bastienne), Mattijs van de Woerd (Leo), Jeroen Sarphati                                                     (vader en pianoleraar), Jorian van Nee (jonge pianist/componist).

Kaarten:                                 €19,-  via de webshop van Museum Van Loon

 

Helaas zijn alle kaarten op dit moment uitverkocht. 


Stichting Opera op Zak
, Museum Van Loon en Grachtenfestival verzorgen al jaren opera in de grachtentuin. De opera duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop zijn er drankjes te verkrijgen en is er volop gelegenheid te genieten van huis en tuin.

 

kaartverkoop via de webshop van Museum Van Loon en het Grachtenfestival

meld u aan voor onze NIEUWSBRIEF om op de hoogte te blijven.