Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Marten, Oopjen en de familie Van Loon - van Winter

Presentatie rondom de twee staande portretten van Rembrandt

vrijdag, 1 juli 2016 - donderdag, 6 oktober 2016

Marten, Oopjen en de familie Van Loon - van Winter

Presentatie rondom de twee staande portretten van Rembrandt

In 1815 trouwt Willem van Loon met Anna van Winter. Naast een groot vermogen brengt zij ook een omvangrijke kunstverzameling mee, opgebouwd door haar vader, de rijke verhandelaar Pieter van Winter. De topstukken van haar verzameling zijn de twee grote portretten die Rembrandt schilderde van Marten en Oopjen. De portretten hingen in de winter in hun huis op Herengracht 499 en in de zomer op hun buitenplaats Schaep en Burgh te ’s Gravenland. Het was een gelukkig huwelijk waar 11 kinderen uit geboren werden.

Bij het overlijden van Anna van Loon – van Winter zagen de erven zich genoodzaakt de verzameling, inclusief de twee staande Rembrandts, te verkopen aan de familie Rothschild.

Museum Van Loon is verheugd dat de Rembrandts nu terugkeren op 750 meter van het museum in het Rijksmuseum en wijdt vanaf 1 juli een presentatie aan het echtpaar Van Loon – van Winter, hun kinderen, de buitenplaats Schaep en Burgh en uiteraard de Rembrandts.

Op zaterdag 2 juli 2016 zijn 'Marten & Oopjen' te zien in het Rijksmuseum. Om dit te vieren is het Rijksmuseum die dag gratis toegankelijk van 9 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds.