Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Open Tuinen Dagen 2016

vrijdag, 17 juni 2016 - zondag, 19 juni 2016
10u tot 17u

Open Tuinen Dagen 2016

Dertig jaar Open Tuinen Dagen

Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek.

Aan de Amsterdamse grachten, tussen Brouwersgracht en Amstel zijn die dagen de mooiste tuinen voor het publiek opengesteld. Statige oude bomen, zeldzame planten, fraaie tuinhuizen en zowel klassieke als nieuw aangelegde tuinen zijn te bewonderen in de besloten percelen, die zelden voor het publiek toegankelijk zijn. Ook de toegang tot de tuinen door de 17e en 18e eeuwse grachtenhuizen is de moeite waard. U krijgt de unieke kans een wandeling te maken langs de groene oases van de stad.

De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

Openingstijden: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni van 10.00 tot 17.00 uur 
Toegangsprijs: 
Voorverkoop de Webshop van Museum Van Loon kost € 18,00 
Een passe-partout aan de deur kost € 20,00 

Verkoop- en startadressen: o.a. Bijbels Museum, Herengracht 366-368; Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Amnesty Keizersgracht 177 en Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605. 

Op het passe-partout staan alle tuinadressen (met een korte beschrijving van de tuin). Op de stadskaart staat aangegeven waar de tuinen zich bevinden. Voorverkoop via  de webshop van Museum Van Loon 

 

N.B. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden niet toegelaten.