Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Breng de Statieberline van de jonkheren Van Loon terug naar het koetshuis!

dinsdag, 5 april 2016 - donderdag, 5 mei 2016

Breng de Statieberline van de jonkheren Van Loon terug naar het koetshuis!

In samenwerking met Voordekunst is Museum Van Loon een crowdfunding campagne gestart om de restauratie van het rijtuig van Jonkheer Louis van Loon te realiseren. Om dit bijzondere rijtuig, dat pas in 1910 werd besteld door de familie, te kunnen tonen in het koetshuis is restauratie vereist. Het rijtuig verkeert in zeer slechte staat en zakt letterlijk door zijn wielen. Ook de verfkleuren, wit, geel en zwart oftewel zilver, goud en zwart zoals de wapenkleuren van de familie Van Loon, dienen te worden hersteld. Deze restauratie is kostbaar, maar noodzakelijk om het bijzondere rijtuig in Amsterdam te kunnen tonen. Hiervoor vragen we uw steun! Op de pagina voordekunst.nl/rijtuig kunt u uw donatie maken tot en met 5 mei 2016. Wij zijn u enorm dankbaar en doen graag iets terug voor onze donateurs!

 

Het wagenpark van Van Loon: Dubbellezing door Tonko Grever en Willem te Slaa

Zondag 24 april, 15:30 uur, Museum Van Loon

De crowdfunding voor de restauratie van de statieberline van Louis van Loon verloopt voorspoedig. 60% van het benodigde bedrag is al gestort. Voor potentiele donateurs die nog twijfelen of ze zullen doneren wordt op zondag 24 april een dubbellezing georganiseerd bij Museum Van Loon, waaruit duidelijk wordt hoe bijzonder de statieberline is en waarom het zo belangrijk is om het rijtuig te behouden.

Tijdens de lezing wordt verteld over de koetshuizen, rijtuigen en stallen van de familie Van Loon. Een lange traditie die eindigde met de statieberline, het laatste rijtuig dat voor de familie Van Loon werd gebouwd. De sprekers staan niet alleen stil bij de historie, maar ook bij de toekomst. Waarom moeten de rijtuigen van de familie behouden worden? En wat moet er precies gebeuren bij de restauratie van de statieberline?

Aanmelden voor de lezing kan via: info@museumvanloon.nl