Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Een avond met Rembrandt

Muziek in het Zeven Bruggenkwartier

vrijdag, 2 oktober 2015

Een avond met Rembrandt

Muziek in het Zeven Bruggenkwartier

Muziek uit het midden van de 17de eeuw en met de première van ‘The Conspiracy of Claudius Civilus’, het nieuwe werk voor solo-blokfluit van Willem Jeths, Componist des Vaderlands. Dit werk is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Rembrandt; de bekende blokfluitist Erik Bosgraaf zal de première geven. Verder is er een gesprek met Typex (tekenaar van het stripboek ‘Typex’ Rembrandt’), samen met Marijn Schapelhouman, conservator van het Rijksmuseum.

Vrijdag 2 oktober 2015 om 20.00 uur - toegang € 19,50  Koop kaarten hier

-werken voor blokfluit uit Der Fluyten Lusthof uit 1649
-werken voor klavecimbel en bariton, uitgegeven in Amsterdam in de 17de eeuw
-gesprek met striptekenaar Typex en Marijn Schapelhouman (conservator van het Rijksmuseum) over het leven van Rembrandt.

Museum Van Loon is de uitgelezen plek om de sfeer van de tijd van Rembrandt te proeven. Het stadspaleis aan de Keizersgracht werd in 1672 gebouwd, en de eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, die leerling van Rembrandt was geweest. De bekende fluitist Erik Bosgraaf speelt deze avond een selectie uit ‘Der Fluyten Lusthof’ van Jacob van Eyk, uitgegeven in 1649 te Amsterdam. Klavecinist Carsten Schmidt en bariton Mattijs van de Woerd presenteren een keuze uit werken van Nederlandse en buitenlandse componisten die verschenen zijn in Amsterdam, dé plek in Europa voor het uitgeven van muziek in de 17de eeuw.

Striptekenaar Typex heeft in 2013 op verzoek van het Rijksmuseum zijn visie op het leven van Rembrandt in een prachtige beeldroman vastgelegd. Samen met Marijn Schapelhouman, conservator van het Rijksmuseum, vertelt hij over de persoon Rembrandt en zijn werk. Na afloop is er een muzikale ‘jamsessie’ door Erik Bosgraaf en Carsten Schmidt. 

Mattijs van de Woerd, bariton
Erik Bosgraaf, blokfluit
Carsten Schmidt, klavecimbel