Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Made in de Kerkstraat Special Event

Weekend 26 & 27 september

zaterdag, 26 september 2015 - zondag, 27 september 2015

Made in de Kerkstraat Special Event

Weekend 26 & 27 september

De tentoonstelling Made in de Kerkstraat richt zich op de geschiedenis van de Kerkstraat en met name op de ontwikkeling van de rijtuigen- en carrosserie bouwer Schutter & Van Bakel. Als afsluiting van deze speciale tentoonstelling in het koetshuis van Museum Van Loon zijn tijdens het laatste weekend van september enkele speciale activiteiten gepland. De prachtige oldtimer van Schutter & Van Bakel - de Lincoln - zal nog één keer het koetshuis inrijden, twee specialisten gaan hun kennis met u delen op het gebied van auto’s ontwerpen en bouwen, en een geheel nieuwe wandeling door de buurt – de Kerkstraatkunstkilometer - wordt geïntroduceerd.

De Lincoln uit 1928, met carrosserie gebouwd door Schutter & Van Bakel, keert voor enkele dagen terug in het koetshuis. De Lincoln (Model L Dual Phaeton) behoorde tot de duurste personenauto’s van Nederland.

Paul Huet - zaterdag 26 september om 16 uur
Paul Huet (rechts op de foto) piloot en technisch specialist, geeft toelichting op de tentoonstelling en tevens zijn persoonlijke visie als autobouwer. Zie www.huetbrothers.com
[foto door Frank van der Burg]

Marnix Kickert - Zondag 27 sept, om 14 uur en om 16 uur (koetshuis)
Marnix Kickert is automotive designer, gespecialiseerd in de relatie tussen chauffeur, techniek, en vormgeving van elektrische auto’s en ontwerper binnen het gebied van augmented reality. Kickert legt uit hoe de techniek de vorm van de vroege en de huidige auto heeft gecreëerd en hoe dat zich zou kunnen ontwikkelen bij de elektrische auto.

De Kerkstraatkunstkilometer
Introductie van de nieuwe wandeling De Kerkstraatkunstkilometer, ontwikkeld door The Culture Games in samenwerking met Museum Van Loon.

Zie voor meer informatie het persbericht