Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Opera in de Grachtentuin - The Apple Tree

woensdag, 19 augustus 2015 - zondag, 23 augustus 2015

Opera in de Grachtentuin - The Apple Tree

Deze zomer wordt de eerste akte van The Apple Tree van de Amerikaanse componist Jerry Bock (bekend van de musical Fiddler on the Roof) en auteur Sheldon Harnick uitgevoerd. De eerste akte is gebaseerd op het boek The Diary of Adam and Eve van Mark Twain (1835-1910), en staat bol van sarcastische humor en scherpe en subtiele opmerkingen over de zwakheden van de mens. The Apple Tree ging in 1966 op Broadway in première.

The Apple Tree is geschreven als dagboek. Eva vertelt daarin over haar ontmoeting met Adam en hun belevenissen in de Hof van Eden. Omdat Eva zich door de slang heeft laten verleiden om te eten van de vruchten van de verboden appelboom, de boom van de kennis van goed en kwaad, zijn zij uit het paradijs verdreven. Eva vertelt over het ontdekken van de nieuwe wereld en de geboorte van hun twee zoons Cain en Abel, over hun zwakheden, onzekerheden en hun gevoelens voor elkaar. In de herfst van haar leven blikt Eva weemoedig terug en sterft. Adam, die nooit iets om bloemen heeft gegeven verzorgt nu haar tuin, omdat Eva daar zo van hield. Zij was zijn Eden.

Solisten: Jan Willem Baljet, bariton (Adam); Esther Kuiper, mezzosopraan (Eva); Willem de Vries, bariton (God, duivel, slang); Jeroen Sarphati, piano.

Artistieke leiding en regie: Jeroen Sarphati en Willem de Vries.

Speeldata: 19 t/m 23 augustus dagelijks 17.00 en 19.30 uur

Informatie: Webshop Museum Van Loon en Website van het Grachtenfestival

Het aantal plaatsen is beperkt, bestel tijdig kaarten!

De opera duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop zijn er drankjes te verkrijgen en is er gelegenheid te genieten van huis en tuin.