Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

A Family Portrayed, Van Loon in Foam

Tentoonstelling

vrijdag, 6 februari 2015 - zondag, 29 maart 2015

A Family Portrayed, Van Loon in Foam

Tentoonstelling

Na drie edities van Foam in Van Loon, waarbij Foam tijdelijk fotografie toonde in Museum Van Loon, zijn de rollen omgedraaid. Nu is het tijd voor Van Loon in Foam. 

Vanwege de restauratie van het stucwerk in de hal zal Museum Van Loon gedurende februari en maart gesloten zijn voor publiek. In deze tijd zal Museum Van Loon in samenwerking met Foam haar bijzondere fotocollectie tonen aan de overzijde van de gracht, onder de artistieke leiding van Foam en in samenwerking met kunstenaar Ernst van der Hoeven. 

De fotocollectie van Museum Van Loon bestaat uit bijzondere historische interieurfoto’s en historische en hedendaagse portretfotografie. Grote namen als Nadar, Studio Merkelbach, Koos Breukel en Erwin Olaf hebben de familieleden gefotografeerd. Uit de collectie blijkt dat de familie Van Loon een voorkeur had voor internationale, gerenommeerde fotografen die de Europese koningshuizen en andere belangrijke families portretteerden. Hiermee is goed te zien wat gebruikelijke keuzes van de high society waren op het gebied van portretfotografie in de 20ste eeuw. Daarnaast geeft de fotografie een prachtig beeld van het interieur van Museum Van Loon in de 20ste eeuw toen het nog bewoond werd. Het interieur speelde een belangrijke representatieve rol voor de familie en dat is terug te zien in de manier waarop het gefotografeerd is. 

Dankzij de tentoonstelling hoeven de vaste bezoekers van het museum het interieur niet te missen, maar kunnen het aan de overkant van de gracht bekijken met uitzicht op de gevel van Museum Van Loon. 

Zie ook: de website van Foam