Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Van Loon rijdt uit

zaterdag, 24 september 2011

Van Loon rijdt uit

Het koetshuis wordt ieder uur door een museummedewerker 15 minuten opengesteld om: 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 

In 2009 kocht Museum Van Loon, dankzij de steun van vele fondsen en particulieren, het koetshuis achterin de tuin van het museum. Op 22 september, de verjaardag van Jonkheer Maurits van Loon, werd de restauratie afgerond. Het zou hem buitengewoon verheugd hebben te zien dat de historische eenheid tussen huis, tuin en koetshuis is hersteld. Het is de enige plaats in Nederland waar bezoekers een groot en representatief grachtenpand in originele omvang kunnen bezichtigen en waar het werelderfgoed van UNESCO, waar de grachtengordel toe behoort, zo zichtbaar is. 
Het koetshuis, achterin de tuin van het museum, werd net als het woonhuis, in 1672 ontworpen door de bekende architect Adriaan Dortsman. De familie Van Loon had een grote passie voor paarden en bezat één van de meest indrukwekkende collecties rijtuigen in Nederland. 

Het koetshuis is met deze tentoonstelling weer in oude luister te bewonderen. Het originele rijtuigcarré is hersteld, er is een tuigenkast geplaatst met daarin de oorspronkelijke Van Loon tuigen en de historische rijtuigen en arrensleden van de familie Van Loon zullen wisselend te bezichtigen zijn. Tevens zal het koetshuis in de toekomst ruimte bieden aan andere tentoonstellingen en evenementen van onder andere educatieve aard.