Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Opera in de grachtentuin: Vom Fischer und seiner Frau

woensdag, 20 augustus 2014 - woensdag, 24 september 2014
17u tot 19:30u

Opera in de grachtentuin: Vom Fischer und seiner Frau

Operaliefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen wanneer Museum Van Loon in samenwerking met de Stichting Opera op Zak en het Grachtenfestival ‘Opera in de Grachtentuin’ organiseert. Dit jaar is het oog gevallen op een bijzondere opera: Vom Fischer und seiner Frau van de Zwitserse componist Othmar Schoeck (1886-1957). Schoeck is vooral bekend om zijn liederen en kamermuziek. Hij componeerde deze “dramatische cantate” in 1930 voor sopraan, tenor, bas bariton en groot orkest. Speciaal voor het tienjarige jubileum van de Stichting Opera Op Zak en de tienjarige samenwerking tussen Museum Van Loon en de Stichting Opera op Zak wordt Vom Fischer und seiner Frau gespeeld in een nieuwe kamermuziekbewerking van dirigent Ivo Meinen. 

Vom Fischer und seiner Frau is gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm. Een visser en zijn vrouw zijn heel arm en wonen in een pispot. Als de visser een betoverde vis vangt en zijn vrouw een wens mag doen wenst ze een hutje. Als haar wens vervult wordt is de vrouw blij, maar nog niet tevreden. Ze wenst een kasteel, haar wens wordt opnieuw vervult. Nu ze de smaak te pakken heeft is niets genoeg, ze wil meer en meer en meer…..Tot hoe ver kan ze gaan en wie roept haar een halt toe? 

Het sprookje over ambitie en hebberigheid is een prachtige parabel over onze tijd en houdt ons een spiegel voor. Want meer is niet genoeg, maar ten koste van wat? De opera is geschikt voor jong en oud en wordt in het Duits uitgevoerd. 

Als solisten treden op: Erik Slik, tenor (visser), Hrafnhildur Árnadóttir, sopraan (zijn vrouw), Sven Weyens, bariton (vis). 
Artistieke leiding en regie: Elsina Jansen. Muzikale leiding en arrangement: Ivo Meinen 
De solisten worden begeleid door door een ensemble bestaande uit: viool, altviool, cello, piano, klarinet en hobo.  
Vormgeving: Joost van Wijmen en Sanne Leufkens. Productieleiding: Sanne Hamel. 


Speeldata 20 t/m 24 augustus dagelijks 17.00 en 19.30 uur 

Toegangsprijs: Online tickets vanaf 20 juni verkrijgbaar via de webshop van Museum Van Loon en het grachtenfestival 

Kaartverkoop start 20 juni om 13 uur 
Het aantal plaatsen is beperkt, bestel tijdig. 

De opera duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop zijn er drankjes te verkrijgen en is er volop gelegenheid te genieten van de prachtige tuin. Ook het huis zelf is te bezichtigen. 

Uw sprookjesachtige avond afsluiten met een heerlijk Opera Diner? Speciaal voor de gasten van Opera in de Grachtentuin verzorgt LAVINIA GOOD FOOD een mooi 3-gangen diner. Verwacht gerechten met uitsluitend natuurlijke producten en een verantwoorde bereidingswijze. LAVINIA bereidt voor deze gelegenheid een Italiaans menu. 

Kerkstraat 176 (op 5 minuten loopafstand) 
Kosten: € 45,- p.p. inclusief bijpassende drankjes. 
Dagen en tijden: 19 t/m 24 augustus 2014, 18:00-20.00 uur of 20:30-22.30 uur. 
Reserveren via seeyou@laviniagoodfood.nl 

Bij regen zal de Opera in het koetshuis van Museum Van Loon worden uitgevoerd.