Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Tulpen Dagen Amsterdam

zaterdag, 3 mei 2014

Tulpen Dagen Amsterdam

Het begint al bijna een traditie te worden: komend voorjaar organiseren Museum Van Loon en tuinontwerpster Saskia Albrecht voor de derde keer de Amsterdamse Tulpen Dagen, in samenwerking met het Tulpenmuseum en de Gemeente Amsterdam. Op 3 en 4 mei zullen een vijftiental grotendeels particuliere tuinen opengesteld worden voor het publiek waarin tulpen de show stelen. In enkele tuinen zijn tulpen uitgekozen aan de hand van een thema. 

Amsterdam heeft een lange geschiedenis met de tulp. Toen de bol begin 17e eeuw bij de Hollandse koopman geïntroduceerd werd ontstond er een ware tulpenrage. De bollen werden voor steeds hogere bedragen verhandeld nog voor ze de grond uit waren: de Tulpomanie is geboren. Als de prijs voor de bollen waarop gerekend was niet behaald wordt, gaat het mis, de tulpenmarkt stort als een kaartenhuis in elkaar. Twee maanden later is de Tulpomanie voorbij, zijn velen geruïneerd, maar is Amsterdam voorgoed met de bol verbonden. 

Dit voorjaar zal de tulp weer in volle glorie In Amsterdam te zien zijn. 

Openingstijden: zaterdag 3 en zondag 4 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur 
Passe-partout: € 12,50 
Verkoop / startadres Museum Van Loon, Keizersgracht 672 

Op het passe-partout staan alle adressen vermeld (met een korte beschrijving) en een stadskaart. 
Voorverkoop: Via de webshop van Museum Van Loon 

N.B. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden niet toegelaten.