Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Open Monumenten Dagen: het Koetshuis

zaterdag, 10 september 2022 - zondag, 11 september 2022
10:00u tot 17:00u

Open Monumenten Dagen: het Koetshuis

Open Monumenten Dagen

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. 

 

De eerste Open Monumentendag in Nederland werd in 1987 in navolging van Frankrijk georganiseerd. Op Open Monumentendag worden monumenten gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Niet alleen openen de duizenden monumenten gratis hun deuren voor het Nederlandse publiek, er worden ook ontelbaar veel activiteiten georganiseerd: tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook veel activiteiten voor jongeren, zoals speurtochten.

 

Het Koetshuis

Dit jaar is ook het Koetshuis onderdeel van de Open Monumenten Dagen. Wij heten u van harte welkom.

 

In 1672 ontworpen door Adriaen Dortsman, tevens de architect van het hoofdhuis, diende dit gebouw oorspronkelijk als tuinhuis, stal en dienstwoning. Later werd het een koetshuis en garage. De fraaie tuingevel met beelden is het resultaat van een verbouwing in 1775. Bij een restauratie in 2009 zijn de stal en het rijtuigencarré op de begane grond gereconstrueerd. Meer over het Koetshuis en de huidige tentoonstelling Tussen Gaasp & Gracht, leert u bij een bezoek. 

 

Het Koetshuis en een deel van de tuin zijn open voor bezoekers van de Open Monumenten Dagen. Mocht u het huis willen bezoeken dan heeft u een kaartje nodig. 

 

Rondleiding in gebarentaal

Beide dagen is er om 14.00 uur een rondleiding in gebarentaal, graag aanmelden via de Open Monumenten Dagen: events@swda.nl

 

Bekijk hier de rest van het programma van de Open Monumenten Dagen.