Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Museumnacht in Museum Van Loon

zaterdag, 6 november 2021

Museumnacht in Museum Van Loon

In het hart van Amsterdam staat het voormalige woonhuis van de regentenfamilie Van Loon. Het museum biedt een unieke kans om achter de gevels van een 17e-eeuws huis te kijken en de plek te bezoeken alsof de familie elk moment thuis kan komen. Het huis – ca. 1672 voltooid – is sinds 1884 aan de familie Van Loon verbonden en is ingericht met de familiecollectie meubelen, zilver, porselein en portretten. Je staat oog in oog met de bewoners van toen en ervaart de wooncultuur in de oorspronkelijke historische omgeving en sfeer. Eenmaal binnen krijg je familieanekdotes, kunsthistorische topstukken en relevante hoofdstukken uit de geschiedenis van Nederland voorgeschoteld. Neus lekker rond in dit riante grachtenpand. Niet zo van het interieur? Neem dan een kijkje in de monumentale grachtentuin achter het huis, compleet met luxe koetshuis.

 

Programma:

Portretten Roulette

Wij weten genoeg over portretten. Maar wat weet jij over portrettisten, schildertechnieken en hedendaagse portretkunst? Onze MC’s testen je kennis gedurende de avond. Waag een kans bij de Portretten Roulette en win een biertje aan de bar.

 

Portretten Workshop

Als je alle portretten in het museum hebt gezien, kunnen wij ons voorstellen dat je zelf ook aan de slag wilt. En dat kan! In onze portret workshop ‘de menselijke vorm belicht’ leer je over licht en donker, het vangen van schaduwen en teken je een portret naar live model. Dit alles onder leiding van kunstenaar Wolf Hekkema.

 

Voetjes van de vloer in het Koetshuis

Er werd altijd al gedanst in het huis en vanavond doen we dat weer! Vanaf 22.00 kunnen de voetjes van de vloer in het Koetshuis op tunes van vroeger en nu met DJ STOOF!

STOOF (aka Anne Stoof) brengt je een avond vol soulful house en disco, maar beweegt zich ook graag buiten deze hokjes. Zolang het dansbaar is, wordt het gedraaid. So get up and boogie!

 

Bites & Drinks

De keuken van het huis aan de Keizersgracht werd ruim 30 jaar met liefde geleid door kokkin Leida. In de oven, die 24 uur per dag aanstond, maakte ze de lekkerste gerechten. Vanavond worden schildpadsoep, Poulet á la Royale en griesmeelpudding vervangen door Indonesisch streetfood van chef Hendrawanto van de Wereldvercateraar (denk aan Gado Gado, Gangstawrap met pulled chicken & Yakitori). Een goede plek om de avond te beginnen, of om later bij te tanken!

 

Zien we je zaterdag?

 

Bekijk het gehele programma van Museumnacht hier.