Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Amsterdam Art & Antiques Week

De Historische Kunstbeurs met de Amsterdamse straten als looppaden

zaterdag, 19 september 2020 - zondag, 27 september 2020

Amsterdam Art & Antiques Week

De Historische Kunstbeurs met de Amsterdamse straten als looppaden

Amsterdam Art & Antiques Week (AAW), maakt van het Spiegelkwartier een ‘beursvloer’ en van de straten ‘looppaden’. De eerste kunstbeurs ter wereld van groot-formaat, die corona-proof is. De verschillende locatie –waaronder Museum Van Loon- zijn van 19 tot 27 september te bezoeken.

 

De verzamelaar heeft het moeilijk, want het fenomeen kunstbeurs staat anno 2020 onder druk. Het Spiegelkwartier in Amsterdam besloot een platform te bieden voor de kunsthandel om hun bereik ten tijden van het corona-virus te vergroten en het de verzamelaar makkelijk te maken een nieuwe aanwinst te vinden.

 
Meer dan 40 antiquairs, galeries en kunsthandelaren met internationale allure vestigen zich tijdens de AAW tijdelijk in het Spiegelkwartier van Amsterdam. Zij exposeren in reeds bestaande galeries, maar ook in pop-up locaties zoals het koetshuis van het Museum Van Loon, leegstand in en om de Spiegelstraat en particuliere grachtenpanden. Op 19 september zal de ‘beursvloer’ worden geopend door Burgemeester Halsema, die de Amsterdamse kunsthandel graag een hart onder de riem steekt.

 

De galeries zullen dagelijks op locatie geopend zijn van 11.00 – 18.00 uur.

Speciale avondopenstellingen tot 21.00 zijn op vrijdag, zaterdag en zondag.

U kunt aan de kassa van het museum laten weten dat u voor de AAW komt.

 

Meer informatie over de deelnemers en de route vindt u op: https://www.amsterdamaaw.com/

 

Te vinden in Museum Van Loon

 

Heutink Ikonen

“Door naar een ikoon te kijken gebeurt het wonder opnieuw.”

 

Joost Heutink en Liesbeth van Es uit Zwolle verzamelen, exposeren en verkopen ikonen. Ze geven ook lezingen en workshops. In hun galerie worden heel diverse mensen geraakt door deze kunstvorm. Dat leidt tot verrassende ideeën en gesprekken. “Een ikoon is geschilderd om een essentie over te brengen.”

 

Om hun passie voor ikonen vorm te geven, besloot het echtpaar in 2005 te beginnen met een eigen galerie: Heutink Ikonen. “Wij stellen onze collectie met grote zorg samen en willen geen concessies doen aan kwaliteit, authenticiteit en herkomst.” 

 

In Museum Van Loon wordt tijdens de Amsterdam Art & Antiques Week een fraaie collectie aangeboden van houten ikonen uit de 16e eeuw tot zeldzame reisikonen en fijngeschilderde miniatuurikonen uit de 19e eeuw.

 

https://www.amsterdamaaw.com/heutink

  

Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co

Kunsthandelaar sinds 1838

Kunst Kennis en Commercie, was de titel van de tentoonstelling in 1999 in het Rijksmuseum. Een tentoonstelling gewijd aan Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co opgericht in 1838.

 

De tentoonstelling gaf een fascinerende blik achter de schermen van een vooraanstaande kunsthandel.  Een kunsthandel met belangrijke klanten die later vaak hun collectie gaven aan het Rijksmuseum in Amsterdam. De collecties van Van Lynden, Westerwoudt, Hoogendijk, Van Randwijk, Reich en Van Wezel, allen goede klanten bij Van Wisselingh, werden zo verworven.

 

E.J. van Wisselingh & Co is een van de oudste kunsthandels van Nederland. Lange tijd was het bedrijf gevestigd aan het Rokin in Amsterdam. Sinds de overname in 1999 door Willem de Winter is Van Wisselingh gevestigd aan de Baan 41 in Haarlem.

 

Sinds 2007 is Willem de Winter (gecertificeerd beëdigd taxateur) één van de experts van het AVRO televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

 

Kunsthandel E.J. van Wisselingh is gespecialiseerd in Hollandse en Franse schilderijen en beelden uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw. 

 

https://www.amsterdamaaw.com/wisselingh

 

Paul Ruitenbeek Chinese Art

In 2014 begon Paul met zijn carrière op het gebied van oude Chinese kunst. Sinds januari 2019, onder de naam Paul Ruitenbeek Chinese Art, gespecialiseerd in Chinese keramiek en materialen als jade, lak en brons. Jaarlijks neemt hij deel aan de PAN, organiseert hij exposities en werkt daarbuiten op afspraak. Paul richt zich voornamelijk op de objecten die voor China zelf zijn vervaardigd, van grafgiften en vroege voorwerpen tot 'scholar's objects' en keizerlijk porselein.

 

Tijdens de AAAW zal hij een selectie van objecten presenteren daterend vanaf de vroege Han dynastie (200 v. Chr.) tot en met de 18e eeuw. Voor een groot deel zal de selectie bestaan uit nieuwe aanwinsten.

 

https://www.amsterdamaaw.com/paul-ruitenbeek