Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Maakdag: Djembé workshop voor het hele gezin

zondag, 29 september 2019
13:00u tot 15:30u

Maakdag: Djembé workshop voor het hele gezin

Op zondag 29 september van 13.00 tot 15.30 uur kunnen kinderen mét hun ouders ervaren hoe het is om zelf muziek te maken op de djembé tijdens de Workshop Djembé door Fanti O’Bryan (muziekdocent en djembé speler). 

 

Vooruitlopend op de tentoonstelling Aan de Surinaamse grachten (vanaf 5 oktober in Museum van Loon) gaan in deze workshop kinderen met hun ouders muziek maken op de djembé. Ook leren ze over de oorsprong van de djembé en zijn functie voor het overbrengen van (geheime) boodschappen en het leggen van contact.

 

Tickets

De kosten voor de workshop zijn €5,- p.p. excl. museumticket.
Deze workshop is inclusief een rondleiding door Museum Van Loon en een drankje.

Tickets kan je bestellen via: https://www.museumvanloon.nl/tickets/maakdag-djembac-workshop

 

Maakdagen

Crafts Council Nederland roept musea en bibliotheken op bijzondere activiteiten te organiseren, zodat bezoekers kennis kunnen maken met de creatieve ambachten en specialistische technieken. Museum Van Loon verzorgt tijdens de Maakdagen een speciale Djembé workshop.
Het volledige programma is hier te vinden www.craftscouncil.nl

 

Doel
De creatieve ambachten maken een ware comeback mee. De werkplaats van de maker is een gedroomde broedplaats voor innovatie, wat voor de toekomst van onze economie van groot belang is. Ambachten kunnen ook ingezet worden om antwoorden te formuleren op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Met de Week van het Maken slaan we de handen ineen en wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. 

 

Crafts Council Nederland
Crafts Council Nederland (CCNL, 2013) is het overkoepelende platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar kennis overgedragen en geactualiseerd wordt. De plek waar design, kunst, mode, erfgoed en vakmanschap samenkomen. Crafts Council Nederland werkt nauw samen met alle spelers uit het Crafts Domein. Als onderzoeker. Als initiatiefnemer. Als gids. Als conceptontwikkelaar. Als aanjager. Als verbinder. www.craftscouncil.nl

 

Vakmanschap in Museum Van Loon

Vakmanschap is onmisbaar in onze maatschappij. Geschoolde handwerkers leveren diensten waar wij dagelijks behoefte aan hebben en zijn daarmee essentieel voor onze economie. Toch dreigt er een tekort aan vaklieden te ontstaan door de vergrijzing, het dalende aantal jongeren dat kiest voor een vakopleiding en de bezuinigingen op het onderwijs.

Museum Van Loon, met een huis en collectie waarbij vakmanschap al eeuwenlang centraal staat, wil graag de waardering voor en het imago van ambachten helpen stimuleren. Sinds 2011 investeert het museum daarom in vakmanschap door bij te dragen aan het MBO-vakonderwijs en door pas afgestudeerde vaklieden opdrachten te gunnen. Vanaf vorig jaar breidt het museum dit initiatief uit met de zogenaamde Maakdag, waarbij kinderen én hun ouders kunnen kennismaken met vakmanschap. Onder begeleiding van een professionele vakman kunnen gezinnen ervaren hoe het is om zelf te maken.

Deze workshop sluit aan op de Maakdagen. Dit wordt georganiseerd door Crafts Council Nederland om het belang van vakmanschap landelijk onder de aandacht te brengen.