Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Pop-up restaurant in Museum Van Loon

Alle diners zijn uitverkocht

vrijdag, 5 oktober 2018 - woensdag, 9 januari 2019
18:30u tot 22:00u

Pop-up restaurant in Museum Van Loon

Alle diners zijn uitverkocht

Tijdens de tentoonstelling Dineren aan de gracht opent Museum Van Loon een ‘pop-up restaurant’ in de blauwe salon van het huis. Op verschillende avonden schotelen bekende chefs en culinaire beroemdheden dinergasten een driegangenmenu voor, geïnspireerd op de historische recepten van Thora van Loon en haar kokkin Leida. Elk van de chefs bestudeerde de receptenboekjes van rond 1900, en geeft er speciaal voor deze gelegenheid zijn/haar eigentijdse culinaire draai aan. Wie dat wil, kan op één van de avonden komen ‘dineren aan de gracht’.

Programma

De avonden verlopen volgens onderstaand programma:
18.30 uur:      ontvangst met aperitief in de hal van Museum Van Loon
19.00 uur:      rondleiding door de tentoonstelling Dineren aan de gracht
19.30 uur:      diner in de blauwe salon, waarbij de chef vertelt over het door hem/haar samengestelde menu
21.30-22.00 uur: einde van het diner

 

Praktische informatie

In de blauwe salon van Museum Van Loon wordt een driegangenmenu geserveerd inclusief drankarrangement. Dinergasten schuiven aan, aan ronde tafels voor 9 personen.

De tafelindeling wordt gemaakt door Museum Van Loon. Wij proberen gezelschappen zoveel mogelijk bij elkaar aan tafel te plaatsen; afhankelijk van de grootte van het gezelschap is dit aan één tafel of aan meerdere tafels die dicht bij elkaar gesitueerd zijn.

Mocht u dieetwensen of allergieën hebben, dan vragen wij u dit van te voren door te geven door een mail te sturen aan: info@museumvanloon.nl

Tickets

Kaarten voor deze exclusieve avond zijn te koop voor € 99,- p.p. Deze prijs is incl. driegangenmenu, drankarrangement (alcoholisch of non-alcoholisch), een rondleiding door de tentoonstelling Dineren aan de gracht en een toelichting op het menu door de chef.

De tickets kunnen worden gekocht via onze webshop

Aangeschafte tickets kunnen niet worden omgewisseld of ongedaan gemaakt worden.

 

Chefs:

Claudia Roden
Zaterdag 17 november
UITVERKOCHT
Op zaterdag 17 november komt de Britse kookboekenauteur Claudia Roden koken in Museum Van Loon. Roden schreef talloze kookboeken en is gespecialiseerd in de Midden-Oosterse en mediterrane keuken. Naast het schrijven van kookboeken presenteerde zij een eigen kookprogramma op de BBC. Claudia Roden ontving meerdere onderscheidingen voor haar boeken, onder meer de Prins Claus Prijs en de Johannes van Dam Prijs, omdat zij zich ‘buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie’. Het menu dat Claudia Roden voor deze avond heeft samengesteld is een combinatie van de 19e eeuwse recepten van Thora van Loon en de mediterrane smaken die kenmerkend zijn voor Roden’s keuken.

 

Nel Schellekens
Donderdag 29 november
UITVERKOCHT
Nel Schellekens kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. In de Achterhoek kookt zij ‘van kop tot kont’, ‘van schil tot pit’ en met een Zero waste concept. De recepten van Thora sluiten goed aan bij haar filosofie en lenen zich om te koken met pure, lokale en seizoensgebonden producten. Nel zal deze avond een menu serveren waarbij al tijdens de rondleiding “downstairs” wordt gestart met een proeverij van vlees en vegetarische gerechten. Het hoofdgerecht en een “grand dessert” worden op de bel-etage geserveerd. Nel serveert een alcoholisch of non-alcoholisch drankarrangement met zelfgemaakte drankjes die aansluiten bij het menu.

Alain Caron
Vrijdag 7 december
UITVERKOCHT
De Franse chef Alain Caron woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Hij is een gourmand pur sang en waar hij komt en vol passie vertelt over het koken, maakt hij iets los. Caron was jurylid van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5) en opende het familierestaurant Café Caron samen met zijn zoons David en Tom.

 

Wil Demandt
Woensdag 12 december
UITVERKOCHT
Op woensdag 12 december komt chef Wil Demandt koken in Museum Van Loon. Demandt opende in 1985 zijn klassiek Franse restaurant Bordewijk op de Noordermarkt in Amsterdam. In oktober 2018 zal Bordewijk na ruim 30 jaar haar deuren sluiten. Tijdens de speciale avond op 12 december in Museum Van Loon zal Demandt Thora’s oude recepten nieuw leven in blazen.

 

Janny van der Heijden
Donderdag 20 december
UITVERKOCHT
Culinair publiciste Janny van der Heijden heeft vele boeken op haar naam staan, schreef 30 jaar lang een dagelijkse  rubriek in diverse dagbladen, was hoofdredacteur en maakte  niet alleen tv programma’s áchter de camera, maar inmiddels ook succesvolle vóór de camera..  Voor het boek Dineren aan de gracht bewerkte zij 30 oude familierecepten uit de receptenboekjes van Thora van Loon en haar kokkin Leida. Dankzij de recepten in dit boek kan iedereen nu ook thuis aan de slag met de recepten van toen. Op 20 december zal Janny een aantal van deze gerechten voorschotelen en vertellen over haar ervaringen bij het maken van dit boek en de eetcultuur van weleer.

 

Nadia Zerouali en Merijn Tol
woensdag 9 januari
UITVERKOCHT
Nadia en Merijn delen hun liefde en passie voor de grote mediterrane keuken. Zij schrijven kookboeken over de Arabische keuken, publiceren over eten in kranten magazines en op televisie en hebben eigen productlijn Nadia & Merijn SOUQ. U kent ze misschien ook van hun eigen kookprogramma op 24Kitchen en hun serie Op zoek naar de granaatappel bij de NPO. Nadia en Merijn doen inspiratie op tijdens hun vele reizen door de kleurrijke, geurrijke en smaakvolle landen in de Maghreb landen, Zuid-Europa en Midden-Oosten . In de historische receptenboeken van Thora van Loon zochten Nadia en Merijn naar Arabische smaken die in historische receptuur vaak voorkomen. Dit zal een bijzonder en eigentijds menu opleveren dat op woensdag 9 januariwordt geserveerd.