Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Museumnacht Amsterdam

Dineren aan de gracht

zaterdag, 3 november 2018 - zondag, 4 november 2018
19:00u tot 02:00u

Museumnacht Amsterdam

Dineren aan de gracht

Museum Van Loon doet ook dit jaar weer mee aan Museumnacht Amsterdam! Op zaterdag 3 november opent het museum tusen 19.00 en 02.00 uur haar deuren. Het thema van de avond ligt in lijn met onze tentoonstelling Dineren aan de gracht.

 

Saté en bar in het koetshuis

De keuken van het huis aan de Keizersgracht werd ruim 30 jaar met liefde geleid door kokkin Leida. In de oven, die 24 uur per dag aanstond, maakte ze de lekkerste gerechten. Vanavond worden schildpadsoep, Poulet á la Royale en griesmeelpudding vervangen door streetfood. In het koetshuis serveren de heren van Hupsaté een lekkere snack! Een goede plek om de avond te beginnen of om later bij te tanken.

 

Etiquette Roulette

Weet jij hoe het heurt? Test dat in Museum Van Loon bij de grote etiquette roulette quiz in de blauwe salon! Vragen over tafeldekken, tafelmanieren en gastheerschap worden gesteld tijdens een potje roulette door onze quizmaster.
Weet jij hoe je asperges hoort te eten, waarom je sla nooit mag snijden en wat dineren in à la Russe betekent? Sleep dan mooie prijzen in de wacht tijdens de grote etiquette quiz!

De quiz wordt ieder uur gespeeld in de blauwe salon:
20.00 uur
21.00 uur
22.00 uur
23.00 uur
00.00 uur
01.00 uur

 

Rondleidingen

Sluit aan bij een rondleiding door de tentoonstelling Dineren aan de Gracht. De rijkelijk gedekte tafels op de bel-etage geven een inzicht in de belangrijke diners en ontvangsten die "upstairs" plaatsvonden. In het souterrain geven de oude recepten van kokkin Leida, de livreien van butler Theo en de zilverpoetskamer van knecht Gerrit een inzicht in het leven "downstairs".
De rondleiding zal ca. 25 minuten duren en begint in de hal van het huis.

Tijden:
19.30 - 20.00 uur
23.00 - 23.30 uur
00.00 - 00.30 uur
01.00 - 01.30 uur

 

Diner Dansant

Waan je op een soirée van Thora en Willem Hendrik van Loon in het koetshuis van Museum Van Loon. De voetjes gaan van de vloer op hits van vroeger en nu.

 

Tickets

tickets zijn verkrijgbaar via de website van Museumnacht Amsterdam