Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Maakdag: blokdrukkunst voor het hele gezin

UITVERKOCHT

zondag, 28 oktober 2018
12:00u tot 15:00u

Maakdag: blokdrukkunst voor het hele gezin

UITVERKOCHT

Op zondag 28 oktober organiseert Museum Van Loon in samenwerking met Crafts Council Nederland een Maakdag. Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen een workshop blokdrukkunst volgen bij Nathalie Cassee. Na het volgen van een rondleiding door het huis, kunt u met uw gezin een workshop volgen en een eigen tas bedrukken met deze techniek

 

Tickets

De kosten voor de workshop zijn €5,- p.p. excl. museumticket.
Deze workshop is inclusief een rondleiding door de conservator van Museum Van Loon en een drankje.

Deze activiteit is helaas uitverkocht 

 

Vakmanschap in Museum Van Loon

Vakmanschap is onmisbaar in onze maatschappij. Geschoolde handwerkers leveren diensten waar wij dagelijks behoefte aan hebben en zijn daarmee essentieel voor onze economie. Toch dreigt er een tekort aan vaklieden te ontstaan door de vergrijzing, het dalende aantal jongeren dat kiest voor een vakopleiding en de bezuinigingen op het onderwijs.

Museum Van Loon, met een huis en collectie waarbij vakmanschap al eeuwenlang centraal staat, wil graag de waardering voor en het imago van ambachten helpen stimuleren. Sinds 2011 investeert het museum daarom in vakmanschap door bij te dragen aan het MBO-vakonderwijs en door pas afgestudeerde vaklieden opdrachten te gunnen. Vanaf dit jaar breidt het museum dit initiatief uit met de zogenaamde Maakdag, waarbij kinderen én hun ouders kunnen kennismaken met vakmanschap. Onder begeleiding van een professionele vakman kunnen gezinnen ervaren hoe het is om zelf te maken.

 

Blokdrukkunst

Nathalie Cassee leidt de workshop blokdrukkunst. Cassee is autodidact en leerde het vak bij diverse ateliers in India en Europa. Zij geeft al jaren les, onder meer bij diverse musea en het Crafts Council Nederland. Regelmatig drukt zij in opdracht voor particulieren en laat zij blockprints maken bij haar ateliers in India. Haar stoffen bedrukt zij op bijvoorbeeld furoshiki doeken voor verkoop op de Japanmarkt van het Sieboldhuis. Ook maakt zij een eigen serie met historische blockprints, waar zij borduurwerk aan toevoegt.

Onder Cassee’s leiding, kunnen u en uw gezin uw eigen tas bedrukken met door de ambachtsvrouw ontworpen drukblokken.

Deze workshop sluit aan op de Maakdagen in musea, onderdeel van de landelijke Week van het Maken die loopt van 20 t/m 28 oktober 2018. Dit wordt georganiseerd door Crafts Council Nederland om het belang van vakmanschap landelijk onder de aandacht te brengen.