Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Zomermanifestatie - Een Huis dat Werkt

vrijdag, 21 juni 2013

Zomermanifestatie - Een Huis dat Werkt

Museum Van Loon herinnert nog steeds aan de tijd dat mevrouw Van Loon ruisend de trap af kwam en meneer Van Loon zijn dagelijkse gang naar de beurs maakte. Personeel was er in overvloed, tien tot vijftien personeelsleden waren betrokken bij de zorg voor het huis en de familie, van Gerrit de zilverpoetser tot Betsy de kamenier. 

Ook vandaag de dag heeft het huis en de collectie zorg nodig. Hiervoor blijft vakmanschap van groot belang. Ook als maatschappij kunnen we niet zonder de vakman of vakvrouw die zorgt voor het stemmen van de piano of het repareren van een fiets. 

Om het hedendaagse vakmanschap te ondersteunen heeft Museum Van Loon een educatief programma ontwikkeld voor studenten van het MBO vakonderwijs. Studenten aan o.a. het Hout- en Meubilerings 
college krijgen les in het ‘kijken’ naar historische materialen en stijlen. 
Deze zomer vraagt het museum aandacht voor vakmanschap met Een huis dat werkt. Naast historische afbeeldingen en objecten zijn er door het hele huis korte filmpjes te zien waarin vakmensen en studenten vertellen over hun vak en het belang van vakmanschap. 

Dat vakmanschap niet iets is uit het verleden of oubollig blijkt ook uit de waardering voor historisch vakmanschap en de toepassing in hun ontwerppraktijk van hedendaagse vormgevers als Aldo Bakker en Christien Meindertsma.