Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Maakdag

workshop handgraveren voor het hele gezin

zondag, 27 mei 2018
11:00u

Maakdag

workshop handgraveren voor het hele gezin

Vakmanschap is onmisbaar in onze maatschappij. Geschoolde handwerkers leveren diensten waar wij dagelijks behoefte aan hebben en zijn daarmee essentieel voor onze economie. Toch dreigt er een tekort aan vaklieden te ontstaan door de vergrijzing, het dalende aantal jongeren dat kiest voor een vakopleiding en de bezuinigingen op het onderwijs.

Museum Van Loon, met een huis en collectie waarbij vakmanschap al eeuwenlang centraal staat, erkent dit probleem en werkt mee aan oplossingen. Sinds 2011 investeert het museum daarom in vakmanschap door bij te dragen aan het MBO-vakonderwijs en door pas afgestudeerde vaklieden opdrachten te gunnen. Vanaf dit jaar wil het museum dit initiatief uitbreiden met de Maakdag, waarbij kinderen én hun ouders kunnen kennismaken met vakmanschap. Onder begeleiding van een professionele vakman kunnen gezinnen ervaren hoe het is om zelf te maken.

Op zondag 27 mei organiseert Museum Van Loon i.s.m. Crafts Council Nederland van 11-13 uur en van 14-16 uur workshops handgraveren met Jacqueline Jimmink, om de Maakdag te testen. Jimmink is een naam in de wereld van het handgraveren. Zij beheerst de techniek tot in het detail, onder andere door haar jarenlange opleiding en werk in Italië. Zij wordt gevraagd om uiteenlopende voorwerpen te versieren, van sieraden tot bekers. Onder haar leiding, kunnen u en uw gezin eigen labels maken en die verwerken tot een ketting of sleutelhanger. De workshops worden vooraf gegaan door een rondleiding in Museum Van Loon en zijn inclusief een drankje en een taartje. Omdat het een test betreft is deelname kosteloos. Aanmelding is via info@museumvanloon.nl.

De Maakdagen in musea is een initiatief van Crafts Council Nederland om het belang van vakmanschap onder de aandacht te brengen van jongeren. Deze pilot in Museum Van Loon is een voorproefje van de landelijke Maakdagen als onderdeel van de Week van het Maken  van 20 t/m 28 oktober 2018.

 

Maakdag handgraveren

zondag 27 mei

11.00 - 13.00 uur  & 14.00 - 16.00 uur

 aanmelden: info@museumvanloon.nl