Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Open Tuinen Dagen

Tuinontwerpen: van tekentafel tot tuin

vrijdag, 15 juni 2018 - zondag, 17 juni 2018

Open Tuinen Dagen

Tuinontwerpen: van tekentafel tot tuin

Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek. Dit jaar is het thema 'tuinontwerpen'.

De tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vormen een oase van rust in de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Vroeger waren geometrische figuren belangrijk omdat het vooral kijktuinen waren voor in de winter als men in de stad verbleef. De laatste decennia vormt de tuin meer een eenheid met de architectuur en het interieur van het huis. Tuinarchitecten met klinkende namen als Piet Oudolf, Robert Broekema, Arend Jan van der Horst en Els Proost hebben vele tuinen omgetoverd tot ware lusthoven.

De Amsterdamse Open Tuinendagen 2018 zijn dé gelegenheid om veel ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te kunnen bekijken en vergelijken.

De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

N.B.
De tuinen zijn helaas vanwege stoepen en trappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden en kinderwagens worden niet toegelaten.

Vanwege de grootte van sommige tuinen is het niet mogelijk omdit evenement in groepsverband te bezoeken. Gidsen dienen vooraf toestemming te vragen bij het organiseren van rondleidingen.

Deelnemende particuliere tuinen zijn alleen tijdens dit weekend te bezichtigen. Het bezichtigen van deze tuinen op andere data is helaas niet mogelijk.

 

Openingstijden

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018.
10.00 tot 17.00 uur

 

Tickets

Online voorverkoop via de webshop van Museum Van Loon (t/m 14 juni): € 18,-
Verkoop bij één van de startadressen aan de deur: € 20,00

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

In het entreebewijs staan alle adressen met een korte beschrijving. Deze adressen worden niet voortijds bekend gemaakt. Uw ticket is 3 dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden.

 

Stadspas

Met een stadspas met groene stip kunt u de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis bezoeken. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.

Let op: deze actie geldt alleen voor de stadspas met groene stip

 

Startadressen

Op 15, 16 en 17 juni kunt u een ticket kopen bij één van de startadressen. U kunt uw online gekochte voucher ook hier inwisselen.


Amnesty International, Keizersgracht 177
Cromhouthuis, Herengracht 368
Museum Van Loon, Keizersgracht 672
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
Huis Marseille, Keizersgracht 401