Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Opera in de Grachtentuin

Va Pensiero: De Eufraat en haar verhalen

Opera: Va Pensiero
De Eufraat en haar verhalen

Voor het eerst slaat Museum Van Loon de handen ineen met World Opera Lab voor de bijzondere opera, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid: Va Pensiero: de Eufraat en haar verhalen.

 

Va Pensiero is een intieme opera met een bijzondere hoofdpersoon, de rivier de Eufraat, of Al-Furat in het Arabisch. Aan haar oevers ontstonden de eerste beschavingen en het eerste schrift. Van de allereerste nederzettingen in het huidige Syrië, tot kleitabletten met poëzie, tot het Babylon van Nebukadnessar. Waar haar water is, ontstonden vele muzikale culturen. Haar oevers brachten prachtige verhalen voort, die ook de westerse cultuur grondig hebben beïnvloed.

 

Vanaf de jaren ‘70 worden er stuwdammen in de Eufraat gebouwd, waardoor de vruchtbare rivier opdroogt en haar rijke geschiedenis verloren dreigt te gaan. Nederlandse en Syrische archeologen werkten samen om het erfgoed rondom haar oevers te bewaren. Archeoloog Maurits van Loon, oprichter van Museum Van Loon, speelde een belangrijke rol in het bewaren van deze eerste culturen. In de tuin van het museum komen deze connecties tot leven. Met aria’s uit Nabucco van Verdi, traditionele muziek uit Syrië, Irak en Turkije. Een ontmoeting tussen heden en verleden, oost en west, archeologie en opera.

 

Met een spectaculaire cast: sopraan Sabra El Bahri Khatri, makam-zanger en saz-speler Shwan Sulaiman, ud-speler Haytham Safia en pianist Wim Dijkstra. Regie: Miranda Lakerveld.

 

Met lezingen en nagesprekken over archeologie en erfgoed van het Eufraat-gebied.

 

Belangrijke informatie

Met de opera houden we ons aan de maatregelen van de overheid met betrekking tot evenementen. Dit event kan daarom alleen doorgaan als we gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dit betekent dat iedere bezoeker in het bezit moet zijn van een geldige negatieve coronatestuitslag (geldig tot 40 uur na moment van afname), een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van minimaal 6 maanden oud. Mochten de maatregelen veranderen dan laten wij u dit uiteraard van te voren weten.

 

Hier leest u meer over de coronatoegangsbewijzen en hoe u een testafspraak kan inplannen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/testen-voor-toegang

 

Data

Zaterdag 14 augustus | 17.00 (try out)

Zaterdag 14 augustus | 19.00 (première)

Zondag 15 augustus | 17.00 en 19.00

Maandag 16 augustus | 17.00 en 19.00

Woensdag 18 augustus | 17.00 en 19.00

Donderdag 19 augustus | 17.00 en 19.00

Vrijdag 20 augustus | 17.00 en 19.00

 

De opera duurt ongeveer 45/50 minuten

 

Tickets

Première: € 40,00 (incl. hapje en drankje)

Reguliere voorstellingen: € 25,00

 

Koop hier uw kaartje

We zijn de kaartverkoop gestart op basis van de huidige coronamaatregelen en versoepelingen, uw aankoop is onder voorbehoud van wijzigingen m.b.t. de coronamaatregelen en de capaciteit. Mochten hier veranderingen in komen dan laten wij u dit uiteraard weten.

 

Over World Opera Lab

World Opera Lab maakt unieke interculturele operavoorstellingen, opera’s waarin culturele verschillen overstegen worden. Maatschappelijke thema’s worden op poëtische wijze bevraagd in energieke kruisbestuivingen van muziek en dans uit verschillende culturen, met het operarepertoire als kloppend hart. www.worldoperalab.com

 

Hoofdfoto: Ellis Biemans & IJzeren Gordijn | Model: Sopraan Sabra El Bahri Khatri als de Eufraat | Museum Van Loon & World Opera Lab

Logo World opera Lab in zwart en wit