Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Voor kinderen: Speur door het huis met Henk & Daisy

Kindergids Museum Van Loon

Kinderen zijn zeer welkom in Museum Van Loon. Er hebben hier immers ook altijd kinderen gewoond. Zoals Henk en zijn zusje Daisy. 

 

Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders of oppas het museum ontdekken aan de hand van de Kindergids. In dit boekje nemen Daisy en Henk van Loon kinderen vanaf 6 jaar mee door het huis. Kom bijvoorbeeld in de kerstvakantie op bezoek en ontdek de geheime plekjes in Museum Van Loon, in december is het museum gehuld in kerst sferen!

 

Daisy en Henk woonden met hun ouders, Thora en Willem Hendrik van Loon, in het grachtenpand aan Keizersgracht 672. Kinderen leren aan de hand van deze gids over het leven in een huis met personeel in de negentiende eeuw. Welke regels golden er, hoe zag een dag van Daisy en Henk er uit en hoe verschilt dit met de tegenwoordige tijd? Welke etiquette regels stammen er nog uit die tijd en hoe was het om personeel te hebben die constant op je let? 

 

Samen kunnen kinderen opdrachten in het boekje uitvoeren in de verschillende kamers van het huis. De kindergids is gratis verkrijgbaar bij aankoop van een kinderkaartje.