Museum Van Loon

Tickets

Educatie

Erfgoed, vakmanschap, design

In een huis als het pand aan de Keizersgracht was personeel onmisbaar. Met hun specifieke kennis en vaardigheden onderhielden de knechten en de meiden het textiel, de meubels, de kleding en het zilver- en glaswerk van de familie Van Loon.

De educatieprogramma’s van Museum Van Loon koppelen de oude werkcultuur in het huis aan de creatieve MBO-opleidingen van nu en hedendaagse vormgeving. De MBO-studenten zijn namelijk de stoffeerders, meubelmakers, kostuummakers, zilversmeden of glasblazers van de toekomst. Tijdens de programma’s bestuderen studenten hands-on historische stijlen, materialen en technieken in hun oorspronkelijke omgeving.

Museum Van Loon is een van de weinige musea dat permanente educatieprogramma’s specifiek voor MBO-opleidingen aanbiedt. Het wil hiermee bijdragen aan het behoud van het creatief vakmanschap dat binnen aanzienlijk termijn dreigt te verdwijnen.

De educatieprogramma’s kunnen op afspraak door klassen gevolgd worden. Wilt u meer weten, download dan onze brochures onderaan deze pagina. Hierin staan ook de prijzen vermeld. U kunt uw klas aanmelden via info@museumvanloon.nl

 

Brochure Een huis dat werkt: stijlleer

Brochure Mode bij Van Loon: kleding, portretten en sociale status 

Brochure Collectiebeheer: behoud en beheer in een historisch huis