Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Elke eerste zondag van de maand

Open Huis is een rondleiding door Museum Van Loon voor blinden en slechtzienden.

U kunt 1,5 uur lang onder begeleiding van een rondleider het grachtenhuis, de tuin en het bijbehorende koetshuis bezoeken. Na een gezamenlijk kopje koffie of thee, ontdekt u het huis, hoe de familie Van Loon er woonde vanaf 1884 en hun bijzondere collectie meubels en schilderijen. Speciaal voor u zijn er voorwerpen uit het museum toegankelijk die u mag vasthouden om te bestuderen.

De kosten voor Open Huis zijn €5,- per persoon exclusief de museumentree. Eventuele begeleiders betalen naast de museumentree geen extra kosten.
Geleidehonden zijn welkom. Helaas is Museum Van Loon vanwege de vele trappen en drempels niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Data:

 

Tot en met 14  januari is het Koetshuis niet in originele staat te zien vanwege de tentoonstelling Eufraat, erfgoed, eeuwigheid.

 

Reserveren:

Reserveren voor Open Huis is mogelijk door te bellen naar 020-6245255 of een email te sturen naar info@museumvanloon.nl

 

Museumbezoek op eigen gelegenheid

Het is uiteraard ook mogelijk om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken. Tijdens een eigen bezoek is het helaas niet mogelijk om objecten aan te raken. Museum Van Loon is bezig met de ontwikkelling van een permanent programma voor bezoekers met een visuele beperking.