Welkom op de website van Museum Van Loon!

Accepteer Nee, liever niet

Toekomstig Verleden

een archief vertelt

woensdag, 10 november 2021 - zondag, 30 januari 2022

Toekomstig Verleden

een archief vertelt

Speciaal voor de tentoonstelling Toekomstig Verleden krijgen bezoekers de kans achter de archiefdeuren van Museum Van Loon te kijken en in te zoomen op originele documenten, brieven en foto's die normaal gesproken achter de deuren opgeborgen liggen. Het zijn unieke objecten die tot vierhonderd jaar terug gaan, en die betrekking hebben op de verhalen en geschiedenissen horend bij het pand en de familiegeschiedenis. In zeker zin heeft iedereen een archief: voorwerpen van vroeger, of verhalen en herinneringen.

Aan de hand van alledaagse thema’s gaat Toekomstig Verleden dan ook de interactie met bezoekers aan: welke verhalen zie je in de objecten? Wat zijn objecten die je – zelfs na een corona-opruimwoede – bewust mee de toekomst in neemt en waarom? Welke objecten of verhalen zou je willen aanvullen? De tentoonstelling wordt gedurende de looptijd tijdens speciale archiefsessies aangevuld met persoonlijke archiefstukken van bezoekers.

Toekomstig Verleden is te bezichtigen van 10 november 2021 t/m 30 januari 2022.