Museum Van Loon Open Tuinen Dagen

Open Tuinen Dagen

15, 16,  en 17 juni 2018

 

Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek. Op 15, 16 en  17 juni wordt het verborgen groen van de Amsterdamse binnenstad zichtbaar als ruim 30  tuinen van zowel particulieren als instellingen worden opengesteld voor het publiek.

In het verleden waren de tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vooral kijktuinen. Voor de bewoner ‘s zomers op zijn buitenplaats vertoefde en in de winter in de stad moest de tuin vanaf de bel-etage een mooi plaatje zijn.

Tuinliefhebbers krijgen de unieke kans een wandeling te maken langs de groene oases van de stad met kunstwerken uit de zeventiende eeuw tot nu.

De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

Openingstijden:
vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur

Tickets:
Voorverkoop via de webshop van Museum Van Loon : € 18,-
Verkoop bij één van de startadressen aan de deur: € 20,00

In het entreebewijs staan alle adressen met een korte beschrijving.
Uw ticket is 3 dagen geldig

  


Startadressen:
Amnesty International, Keizersgracht 177
Cromhouthuis, Herengracht 368
Museum Van Loon, Keizersgracht 672
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
Huis Marseille, Keizersgracht 401

 

N.B.
De tuinen zijn helaas vanwege stoepen en trappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden en kinderwagens worden niet toegelaten.


Stadspasactie:
Met uw stadspas krijgt u gratis toegang to de Open Tuinen Dagen. U kunt uw stadspas tijdens het Open Tuinen Dagen weekend laten scannen bij Museum Van Loon, waarna u een passe-partout ontvangt. Deze actie geldt alleen voor de stadspas met een groene stip.