Opera in de Grachtentuin: Le Docteur Miracle

donderdag, 10 augustus 2017 - dinsdag, 15 augustus 2017
17:00u

Opera in de Grachtentuin: Le Docteur Miracle

Deze zomer presenteert Museum Van Loon in samenwerking met Jeroen Sarphati de operette Le Docteur Miracle in de tuin. De operette werd in 1857 gecomponeerd door de toen achttienjarige George Bizet (1838-1875) als inzending voor een prijsvraag. Voor deze prijsvraag, uitgeschreven door Jacques Offenbach, werd gevraagd om een nieuw stuk bij het libretto Le Docteur Miracle van Ludovic Halévy en Léon Battu. Zowel Bizet als Charles Lecocq eindigden op een gedeelde eerste plaats. De première van Bizet’s eenakter vond plaats in het Théâtre des Bouffes-Parisiens op 9 april 1857. Jeroen Sarphati heeft de klassieke Franse operette vertaald en in een eigentijds jasje gestoken.

Synopsis: Deze hertaling van Le docteur Miracle vertelt het verhaal van de keurige, wat vastgeroeste familie waarin iedereen zijn plaats kent. Vader is burgemeester, moeder zorgt voor het huishouden en de puberale dochter doet haar best op school. Dit tamelijk rustige wereldje wordt op z’n kop gezet door een jongeman die in verschillende vermommingen (als beroepsdemonstrant, paranormaal allesgenezer en personal assistant van de burgemeester) contact probeert te leggen met de dochter van het gezin. In alle rollen die hij speelt is hij de enige die precies weet wat hij wil.

Solisten:
Laetitia Gerards (sopraan)
Esther Kuiper (mezzo-sopraan)
Marcel Reians (tenor)
Willem de Vries (bariton)
Jeroen Sarphati (regie en piano)

Speeldata:
10 augustus première om 19:30 uur
12 t/m 15 augustus dagelijks om 17.00 en 19.30 uur
De opera duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop zijn er drankjes te verkrijgen en is er volop gelegenheid te genieten van huis en tuin.  

Kaarten:
première € 35,-, reguliere voorstellingen €20,-
Vanaf 15 juni te koop via: Webshop Museum Van Loon en Het Grachtenfestival

Het aantal plaatsen is beperkt, bestel tijdig kaarten

< terug