Welkom op de website van Museum Van Loon!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Accepteer Nee, liever niet

Museum Van Loon

Tickets


Lezing: Dagboeken

Donderdag 24 februari

Lezing: Dagboeken
€ 5,00
Uitverkocht
terug

In de tentoonstelling Toekomstig Verleden: een archief vertelt wordt het familiearchief van Museum Van Loon opengesteld voor bezoekers. Maar niet alleen musea, archieven of erfgoedinstellingen bewaren objecten uit het verleden. In zeker zin heeft iedereen een archief: voorwerpen van vroeger, of verhalen en herinneringen. Misschien wel opgeschreven in een dagboek.

 

Tijdens deze lezing gaan we in gesprek met Monica Soeting en Mirjam Nieboer van het Dagboekarchief over dit soort herinneringsobjecten. Welke objecten neem je bewust mee naar de toekomst? Hoe bewaar je deze objecten? Misschien heb je spijt van iets dat je in het verleden hebt weggedaan? Heb je eigenlijk ooit een dagboek bijgehouden en waarom dan? En hoe kunnen we met dergelijke objecten van anderen omgaan? Hoe ‘lees’ je een dagboek van een ander?

 

Daarnaast zal er tijdens de sessie ingegaan worden over hoe het Dagboekarchief met dit soort thema’s werkt. Ook gaan we dieper in op het belang van professioneel archiveren en welke uitdagingen hierbij komen kijken.

 

We nodigen u graag uit voor deze avond in Museum Van Loon!

 

Datum:

Donderdag 24 februari

 

Adres:

Keizersgracht 672, Amsterdam

 

Tijden:
17.00: Inloop met een drankje
17.30: Start lezing
18.30: Einde

 

Let op!

In verband met de nu geldende coronavirusmaatregelen dient iedereen bij binnenkomst in Museum Van Loon via de CoronaCheck-App één van de volgende zaken te kunnen tonen:
• een geldige negatieve coronatestuitslag (geldig tot 24 uur na het moment van afhalen) of;
• een vaccinatiebewijs of;
• een herstelcertificaat dat niet ouder is dan 6 maanden.

Als u niet beschikt over de CoronaCheck-App, is een officieel bewijs van een PCR-test (minder dan 24 uur oud) of een vaccinatiebewijs ook voldoende. Zonder een van de bovenstaande zaken kunnen wij u helaas niet in het museum verwelkomen (wat wij wel heel graag willen!).