Museum Van Loon Home

Actueel

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. Zes dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek.
In een van de fraaiste huizen van de stad kan de bezoeker een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon.

Via onderstaande link kunt u via facebook op de hoogte blijven van Museum Van Loon;Volg ons op twitter: @MuseumVanLoon

En lees onze blog voor interessante achtergrond informatie en verdiepingNu te zien in Museum Van Loon: Tentoonstelling Adriaan de Lelie en het achttiende-eeuwse familieportret. Klik hier voor meer informatie:
agenda.php


Volg ons of tag ons op Instagram:
#museumvanloon

Instagram @museumvanloon #museumvanloon


Rondleidingen Adriaan de Lelie voor Museumkaarthouders

Op 24 oktober en 1 november, steeds om 14 uur en om 16 uur zal Valentijn Carbo, een van de samenstellers van de tentoonstelling, rondleidingen verzorgen.
Deze rondleidingen zijn exclusief voor houders van een Museumkaart.

Voor deze rondleidingen kunt u zich
HIER AANMELDEN

Museumnacht: Living Library, 800 jaar grachtengordel

We brengen i.s.m. de Nationale Jeugdraad de bibliotheek de hele nacht tot leven met sprekers die ingaan op de komende 400 jaar grachtengordel. VN, duurzaamheid, UNESCO, Europa, alle visies op de toekomst van ons mooiste stukje Mokum komen aan bod. Living Library kijkt ook breder: grachtengordel & beyond. Wat zou er gebeuren als er een atoombom in de grachtengordel ontploft? Of hoe moeten soldaten omgaan met werelderfgoed in conflictsituaties? En hoe kunnen jongeren nou echt een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Diverse sprekers geven antwoord op deze vragen en meer.

Even bijkomen? Rust uit in de TJ: onder het genot van goede muziek geniet je in de historische keuken van een speciaal samengestelde thee van familie Van Loon en pep jezelf op voor de rest van de nacht met duurzame en lekkere sapjes en soepjes van Sane.

Ben je benieuwd naar de afgelopen 400 jaar van de grachtengordel, doe dan de virtuele tour bij het Grachtenhuis