Museum Van Loon Home

Actueel

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. Zes dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek.
In een van de fraaiste huizen van de stad kan de bezoeker een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon.

Via onderstaande link kunt u via facebook op de hoogte blijven van Museum Van Loon;Volg ons op twitter: @MuseumVanLoon

En lees onze blog voor interessante achtergrond informatie en verdiepingNu te zien in Museum Van Loon: Tentoonstelling Adriaan de Lelie en het achttiende-eeuwse familieportret. Klik hier voor meer informatie:
agenda.php


Volg ons of tag ons op Instagram:
#museumvanloon @museumvanloon
Marie-Antoinette Arrangement

Marie-Antoinette leefde in dezelfde tijd als Adriaan de Lelie. De familieportretten die hij en zijn tijdgenoten maakten getuigen van dezelfde sfeer: poederpruiken, pastelkleuren, weelde en overvloed. Vóór de Franse revolutie was er nog ruimte voor extravagantie bij de aristocratie.

Waan jezelf in deze sferen en kom genieten van macarons en rosé crémant of natuurlijk thee of koffie in het koetshuis tussen de schilderijen, waaiers en bloemen van De Akelei zijden bloemen & kunstbloemenCrémant de Loire Brut Rosé & Macarons
Een flute Brut Rosé met vier macarons van patisserie Kuyt € 9,00

Thé & Macarons
Een potje thee naar keuze met vier macarons van patisserie Kuyt € 6,00